Bilge Kunduz sınavı nedir?

İçindekiler:

  1. Bilge Kunduz sınavı nedir?
  2. Bilge Kunduza nasıl giriş yapılır?
  3. Kunduz neyi temsil eder?
  4. Bilge Kunduz kaç soru?
  5. Kunduz nesli tükenmek üzere mi?

Bilge Kunduz sınavı nedir?

Bilge Kunduz, bilgisayar bilimini ve bilgi işlemsel düşünmeyi her yaştan öğrenciye öğretmek amacı ile oluşturulmuş, bu konudaki farkındalıkları attırırken eğlendirmeyi de önemseyen uluslararası bir etkinliktir. ... Etkinlikteki, kısa sorulara Bilge Kunduz görevleri denmektedir.

Bilge Kunduza nasıl giriş yapılır?

Etkinliğe katılmak için öğrencilerin http://bilgekunduz. ankara.edu.tr/ sitesine bağlanması gerekmektedir. Öğrenciler sisteme – Pazartesi sabahından itibaren girebilirler.

Kunduz neyi temsil eder?

Kunduz, kökeni Litvanya dilinde “Bebras” olan ve “kunduz” manasına gelen kelimenin Türkçe kullanımıdır. ... Kunduz'un etkinlik sembolü olarak seçilmesinin nedeni, kunduzların gerçek hayatta hedefine ulaşmak için yoğun çaba göstermeleri ve çalışkan olmalarıdır.

Bilge Kunduz kaç soru?

Bilge Kunduz etkinliğinde, çözülmesi gereken 15 görev bulunmaktadır. Kolay, orta ve zor olmak üzere üç farklı zorluk derecesinde ve her bir zorluk derecesinde beş soru olmak üzere görevler sunulmaktadır.

Kunduz nesli tükenmek üzere mi?

Eski Dünya Kunduzu Eskiden Avrupa'nın tamamından Orta Asya'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada bulunurken Türkiye'de herhangi bir önlem alınmamasından dolayı soyunun tükendiği düşünülmektedir.