EMDR terapisi nedir?

İçindekiler:

  1. EMDR terapisi nedir?
  2. Terapi kaç seans sürer?
  3. EMDR tedavisi ne kadar sürer?
  4. EMDR kesin çözüm mü?

EMDR terapisi nedir?

EMDR terapisi yaşadığımız ve etkisinden kurtulamadığımız rahatsız edici olay, anı ve huzursuzlukları anlamlandırarak etkisinden çıkmamızı ve rahatlamamızı sağlayan bir yöntemdir. EMDR bir psikoterapi çeşididir, bu terapi boyunca zihnimizde yer alan anılarımıza ait bilgileri yeniden işleriz.

Terapi kaç seans sürer?

Seanslar genellikle 50-60 dakika sürer. Yaşadığınız sorunun kronikliği ve yaşamınızı etkileme derecesi 18-24 seanslık bir program gerektirebilir. Süresi sınırlı bir terapi modeli de olsa, 4,5 ila 8 ay süresince haftada bir seans şeklinde yapmak en yararlısıdır.

EMDR tedavisi ne kadar sürer?

E.M.D.R seansı 90 dakika sürer. İlk yedi aşaması terapi, son aşaması izleme olmak üzere sekiz aşamada uygulanır. Bazı travmaların etkileri tek seansla yok edilebilirken bazı durumlarda ise birkaç seans uygulama gerekebilir.

EMDR kesin çözüm mü?

Ancak EMDR; psikoterapi teknikleri arasında en kısa süreli tedavi yöntemlerinden biri olarak kabul görmektedir. Genellikle ilk seanstan itibaren etkisini göstermeye başlayan EMDR terapisi ile, bir çok rahatsızlıkta 5-10 seansta kesin çözüm alınmaktadır.