Mercimek köftesi meze midir?

İçindekiler:

  1. Mercimek köftesi meze midir?
  2. Mercimek Köftesi dereotu konur mu?
  3. Köfteye dereotu konur mu?
  4. 1 adet mercimek köftesi kaç gr?
  5. Yeşil mercimek yemeği Dagilmadan nasil Haslanir?

Mercimek köftesi meze midir?

cig kofte gibi gözüken ve nerdeyse onun kadar lezzetli mercimekten yapılan bir köfte çeşidi. soğuk meze olarak yada yemek olarak yada salata olarak tüketilebilir. sağlıklı ve leziz...

Mercimek Köftesi dereotu konur mu?

Taze soğan, maydanoz, dereotu ayıklanıp yıkanır ve ince doğranır. 3. Doğranmış soğan yağda hafif sarartılır. Salça konur, birkaç kez karıştırıldıktan sonra mercimekli bulgura katılır. ... En son taze soğan, maydanoz, dereotu karıştırılır.

Köfteye dereotu konur mu?

Salatalık, yoğurt, sarımsak ve biraz limon suyuna dereotu ve nane doğrayın. Köfteleri isterseniz sos kullanmadan da yiyebilirsiniz.

1 adet mercimek köftesi kaç gr?

Mercimek köftesi kalorisini hesaplarken köftelerin ne boyutta şekillendirildiği çok önemli. Burada verilen kalori hesabında her bir mercimek köftesi 30 gram olarak hesaplanmıştır. Bir porsiyon mercimek köftesinde ise yaklaşık 7-8 adet köfte yer alır.

Yeşil mercimek yemeği Dagilmadan nasil Haslanir?

İstediğiniz ölçüdeki yeşil mercimeği tencereye alın ve üzerine 3 parmak geçecek kadar su ekleyerek orta ateşte haşlayın. Haşlanan mercimeğin siyah suyunu süzgeç yardımı ile süzün. Hafif dişe gelecek gibi çorbalara salatalara pilavlara eklemek için ideal olacaktır.