Ahududunun faydaları nedir?

İçindekiler:

  1. Ahududunun faydaları nedir?
  2. Ahududu ve böğürtlen arasındaki fark nedir?
  3. Ahududu fidanı ne zaman dikilir?
  4. Frambuazin faydaları nelerdir?

Ahududunun faydaları nedir?

Kan basıncı ve kalp atışını düzenlemeye yardımcı olduğu için yüksek bir potasyum içeriğine sahip olan ahududu kalp krizi riskini de azaltan bir besindir. Ahudududa aynı zamanda kırmızı kan hücreleri üreten demir, bakır ve magnezyum gibi minerallerce oldukça zengindir. - Kilo vermeye yardımcı bir meyvedir.

Ahududu ve böğürtlen arasındaki fark nedir?

- Ahududu şekil olarak çileğe benzediği için dağ çileği ismi ile de anılırken böğürtlenin şekli ahududuya göre daha yuvarlaktır. - Boy ve ebat olarak böğürtlenin meyvesi daha büyüktür. Gelişimini tamamlayan böğürtlen meyvesi çilek kadar büyük olabiliyorken ahududu en fazla fasulye tanesi kadar olabilmektedir.

Ahududu fidanı ne zaman dikilir?

Bu dikim için kasım ayı uygundur. Dikim, ilkbaharda yapılacaksa fazla geç kalınmamalıdır. Aksi halde dikimden sonra sıcak ve kurak günler başlayacağından sık sık sulama gerekecektir. İlkbahar dikimi için en uygun zaman Şubat 15 den sonra Nisan başına kadardır.

Frambuazin faydaları nelerdir?

Kadınlardaki beyaz akıntıyı kesmeye destek olduğu, dokular üzerinde sıkılaştırıcı bir etkisi olduğu, idrar söktürücü ve kan temizleyici özellikleri bulunduğu da söyleniyor. İçerisinde doğal olarak bulunan östrojenle kadın sağlığı için faydalı olduğu biliniyor.