Fitness değişim kaç ayda olur?

İçindekiler:

  1. Fitness değişim kaç ayda olur?
  2. Fitness çalışma günleri nasıl olmalı?
  3. Spor insanda ne gibi fiziksel Değișikliklere sebep olur?
  4. Spor sırası nasıl olmalı?
  5. Diyette her gün spor yapılmalı mı?

Fitness değişim kaç ayda olur?

Vücut geliştirmeye yeni başladıysanız her ay maksimim 1 kg kas kitlesi kazanırsınız. 6 ay düzenli devam etmeniz ve düzeninizi bozmamanız halinde 6 ay sonra 6 kg kas kazanmış olursunuz.

Fitness çalışma günleri nasıl olmalı?

Fitness seviyesi: Yeni başlıyorsanız, haftada 3 gün kardiyo ile başlayabilir, orta şiddette çalışabilirsiniz. Örneğin; pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 20 dakikalık yürüme ile başlayabilirsiniz. Hedef: Eğer kilo vermek istiyorsanız, haftada yaklaşık 5-6 gün kardiyo çalışmanız gerekebilir.

Spor insanda ne gibi fiziksel Değișikliklere sebep olur?

Spor, vücudun direncini de arttırdığı gibi, yağ yakımını da hızlandırır. Beyne sürekli olarak oksijen gönderildiği için; düşünme hızı artar ve hafıza sorunları önemli ölçüde azalır. Kalp ve damar hastalıklarının oluşmasını ya da gelişmesini büyük ölçüde engeller.

Spor sırası nasıl olmalı?

Böyle bir çalışmada hareket sırasını göğüs, sırt, omuz, ön kol, arka kol, bacak ve karın olarak belirlemek temelde doğru bir sıralama olacaktır. Haftada üç gün uygulanacaksa mutlaka gün aşırı yapılarak çalışmanın olmadığı günler kasların dinlenmesine izin verilmelidir.

Diyette her gün spor yapılmalı mı?

Uzmanların tavsiyesi… Uzmanlar kilo kontrolü için haftada en az iki, kilo kaybı için de haftada en az dört kez spor yapılmasını öneriyor.