Keratokonus kimlerde görülür?

İçindekiler:

  1. Keratokonus kimlerde görülür?
  2. Keratokonus Nedir bulguları?
  3. Keratokonus hangi yaşlarda görülür?
  4. Keratokonuslu göz nasıl görür?
  5. Keratokonus ameliyatı kaç günde iyileşir?
  6. Keratokonus hastalığı nasıl tedavi edilir?
  7. Keratokonus hastası nasıl görür?
  8. Topografi nedir göz?
  9. Keratokonus kaç yaşında olur?

Keratokonus kimlerde görülür?

Keratokonus genellikle gençleri tehdit eden bir göz hastalığı olarak bilinmektedir. Özellikle 15 – 30 yaş arası gençlerde görülür. Türkiye'de en sık görüldüğü bölgeler ise Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz sahilleridir. Ebeveynlerde keratokonus olması durumunda çocukta da hastalığın görülme riski %7 oranındadır.

Keratokonus Nedir bulguları?

Keratokonus, kornea şeklinin bozulduğu ve öne doğru sivrilerek koni şeklinde çıkıntı yaptığı bir göz rahatsızlığıdır. Kornea, gözün en ön kısmında bulunan şeffaf kubbe şeklindeki katmandır. Korneada ortaya çıkan bu değişiklik göze gelen ışığın görme alanında odaklanamamasına yol açar.

Keratokonus hangi yaşlarda görülür?

Dr.Serdar Marol: Keratokonus, toplumda ortalama her 2000 kişide bir (1/2000) görülen bir hastalıktır. Ortaya çıkışı genellikle 15-20 yaşlarındadır. Her hastada değişik seyredebilir.

Keratokonuslu göz nasıl görür?

Keratokonuslu hastalarda miyopi ve düzensiz astigmatizma gelişir. Bu nedenle hastalar uzağı da, yakını da çok net göremezler. Göz dereceleri sürekli yükselir ve bu yüzden sık gözlük değişimi gerekir.

Keratokonus ameliyatı kaç günde iyileşir?

Cerrahi sırasında göz damla ile uyuşturulur, genellikle ameliyat sırasında hastalar ağrı duymaz. Ameliyattan sonra yaklaşık 3 gün ağrılı bir dönem vardır. Genellikle iyileşme 5. günde tamamlanır. Tedavinin etkinliği 24-60 ay sürer.

Keratokonus hastalığı nasıl tedavi edilir?

Keratokonus. Bir göz hastalığı olan keratokonus, korneanın sivrilerek öne doğru çıkması ve giderek incelmesini ifade eder. Görme kalitesini bozan bu hastalıktır. Tedavi edilmediği takdirde görmede giderek azalma ve körlüğe neden olabilir.

Keratokonus hastası nasıl görür?

Keratokonuslu hastalarda miyopi ve düzensiz astigmatizma gelişir. Bu nedenle hastalar uzağı da, yakını da çok net göremezler. Göz dereceleri sürekli yükselir ve bu yüzden sık gözlük değişimi gerekir.

Topografi nedir göz?

Topografi, korneanın yapısı ile ilgili bilgi veren bir tanı yöntemidir. Korneanın ön ve arka yüzeyini değerlendirmek amacı ile kullanılan ve korneanın iç içe halkalar şeklinde haritasının çıkartılması ve korneanın dikliğine göre oluşturulan renkli bir haritadır. Bu haritada diklik arttıkça renk kırmızıya doğru kayar.

Keratokonus kaç yaşında olur?

Keratokonus hastalığı ilerleyici bir hastalıktır. Hastalık genellikle ergenlik çağında başlar. Hastalık yaklaşık 35 yaşına kadar ilerleme gösterir, daha sonra hastalığın ilerlemesi genellikle durur.