Aracıma hangi renk antifriz uygun?

İçindekiler:

  1. Aracıma hangi renk antifriz uygun?
  2. Inorganik antifriz hangisi?
  3. Yazın antifriz kullanılır mı?
  4. Antifiriz ne renk olmalı?
  5. OAT antifriz nedir?
  6. Antifriz ne zaman konulmalı?
  7. Kırmızı antifiriz araca zarar verir mi?
  8. Mavi antifiriz ile Kirmizinin farki nedir?
  9. Antifriz seviyesi ne kadar olmalı?
  10. Organik kırmızı antifriz nedir?

Aracıma hangi renk antifriz uygun?

OAT yani organik bazlı asit ile üretilen antifrizler kırmızı renkte olur. Toyota, Nissan, Honda, Hyundai, Kia gibi Uzakdoğu araç markalarında kırmızı renkte antifriz kullanılır. Mercedes-Benz, Audi, VW, Ford gibi Avrupa menşeili araçlarda da kırmızı renkli antifriz kullanılır.

Inorganik antifriz hangisi?

Artısı ve eksisi beraberinde gelir. İnorganik antifriz İnorganik antifrizin içinde fosfat ve silikat bulunur. Her ikisi de motor soğutma sistemi için faydalıdır; fosfat demir için, silikat da alüminyum için koruyucu maddelerdir.

Yazın antifriz kullanılır mı?

Antifriz kullanımı kışın soğutma sistemini donmaya karşı koruduğu gibi yazın da sıcaklığın yüksek olduğu bölgelerde aracın su kaynatmasını, hararet yapmasını önlemede çok büyük önem taşır. ... Sistemin, yaz-kış pas ve korozyona karşı korunması isteniliyorsa her zaman miktarı farklı olmak üzere antifriz ihtiva etmelidir.

Antifiriz ne renk olmalı?

Renksizdir, ve suyla karıştırdığınızda da rengi değişmez. Ancak piyasada satılan antifrizlerin çeşitli renkleri mevcuttur. Aslında bu tamamen tüketicinin işini kolaylaştırmak amacıyla yapılan bir işlemdir. Antifriz ne tür olursa olsun renksizdir.

OAT antifriz nedir?

Castrol Radicool Si -OAT, nitirit, amin ve fosfat içermeyen , yeni nesil araçlar için silikat içeren OAT teknolojisi ile geliştirilmiş antifriz / soğutma sıvısıdır. Castrol Radicool Si-OAT'ın sulu çözeltisi hem antifriz hem soğutma sıvısı gibi davranır.

Antifriz ne zaman konulmalı?

Antifriz genellikle donmayı önleyici madde olarak biliniyor. Haliyle sadece kışın kullanılması gerektiğini düşünenler olabiliyor. Ancak antifriz sadece donma noktasını değil aynı zamanda kaynama noktasını da yükselten bir madde. Dolayısıyla yalnızca kışın değil yılın her mevsiminde kullanılması gerekiyor.

Kırmızı antifiriz araca zarar verir mi?

Kırmızı antifriz zararları, söz konusu ekipmanın kaç yaşında olduğuna bağlı olarak ortaya çıkabilir ve daha güçlü diye tercih ettiğiniz kırmızı antifriz aracınızda aşınmalara sebep olacak güçte temizlemelere sebep olabilir.

Mavi antifiriz ile Kirmizinin farki nedir?

Piyasada mavi antifriz ve kırmızı antifriz olarak bilinen ürünlerden mavi antifiriz klasik üretim teknolojili inhibitörler eklenmiş ve mavi renkle renklendirilmiş antifrizken kırmızı antifiriz; organik üretim teknolojili inhibitörler eklenmiş ve kırmızı renkle renklendirilmiş antifrizdir.

Antifriz seviyesi ne kadar olmalı?

Antifriz, içeriğindeki maddelere göre farklı termal özelliklere sahip olup en iyi karşım oranı genellikle yüzde 50 olarak belirlense de kutu üzerinde karışım oranlarına göre donma noktaları çizelge halinde yer almaktadır.

Organik kırmızı antifriz nedir?

Piyasada mavi antifriz ve kırmızı antifriz olarak bilinen ürünlerden mavi antifiriz klasik üretim teknolojili inhibitörler eklenmiş ve mavi renkle renklendirilmiş antifrizken kırmızı antifiriz; organik üretim teknolojili inhibitörler eklenmiş ve kırmızı renkle renklendirilmiş antifrizdir.