Konsolosluk görevlisi nasıl olunur?

İçindekiler:

  1. Konsolosluk görevlisi nasıl olunur?
  2. Konsolosluk nedir Büyükelçilik nedir?
  3. Konsolosluk çalışanı ne denir?
  4. Elçi olmak için kaç puan gerekir?
  5. Konsolosluk neye yarar?
  6. Konsolosluk neye bakar?
  7. Yurtdışı örgütü nedir?
  8. Diplomat olmak için hangi bölümü okumak gerekir?
  9. Konsoloslukta vekaletname ücreti ne kadar?

Konsolosluk görevlisi nasıl olunur?

Adayların en az üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren ve bu meslek ile ilgili olan lisans bölümlerinden mezun olması aranan eğitim şartıdır. KPSS yani Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve ilan edilen puan türünden istenen en az puanı almış olmak da gereken şartlar arasındadır.

Konsolosluk nedir Büyükelçilik nedir?

Büyükelçilik, yabancı bir ülkede, kendi ülkesinin hükumetini diplomatik olarak temsil eden kurumdur. Konsolosluk ise büyükelçiliğin bir koludur.

Konsolosluk çalışanı ne denir?

Meslek memurları ile konsolosluk ve ihtisas memurlarınca diplomatik temsilciliklerde kullanılabilecek diğer unvanlar, birinci müsteşar, müsteşar, başkatip, ikinci katip, üçüncü katip ve ataşe; konsolosluk temsilciliklerinde kullanılabilecek diğer unvanlar ise başkonsolos yardımcısı, konsolos, muavin konsolos ve ...

Elçi olmak için kaç puan gerekir?

9. Seviye Elçi olabilmek için 40000 Sihirli Puan kazanmak gereklidir.

Konsolosluk neye yarar?

Konsolosluk, yabancı ülkelerde, ülkesinin ticarî menfaatlerini koruyan ve diplomatik olmayan çeşitli resmî görevleri yerine getiren resmî dairelere verilen isim.

Konsolosluk neye bakar?

konsolosluklar ise bir ulkenin yine baska ulkede buyuk ve ticari sehirlerinde actigi merkezlerdir. genel amaci pasaport yenileme, ulasim, tibbi, kanuni, egitimsel yardim saglama,bulunulan ulkenin otoriteleri ile kontakt kurma, yurtdisinda olum, dogum, evlilik, ayrilik gibi dunyevi olaylarla alakadar olma vb. ...

Yurtdışı örgütü nedir?

b) Yurtdışı Teşkilatı; kamu kurum ve kuruluşlarının yurtdışında devamlı veya geçici görev yapan, dış temsilcilik niteliği taşıyan veya taşımayan bütün kuruluşlarıdır.

Diplomat olmak için hangi bölümü okumak gerekir?

Ülkemizde diplomat görevini üstlenebilmek için, üniversitelerin ilgi bölümlerinden mezun olması gerekiyor. Siyasal bilgiler, idari bilimler ve iktisat bölümlerinden mezun olmak gerekir. Uluslararası ilişkiler ve kamu yöntemimi bölümleri, okunacak bölümler arasında yer alıyor.

Konsoloslukta vekaletname ücreti ne kadar?

Vekâletname harcı: 12 Avro,  Genel ve Düzenleme şeklinde vekâletname harcı: 12 Avro 'dur.  Vekâletnamelere harç ücretine ilaveten her sayfa için 10 Avro değerli kâğıt bedeli tahsil edilir.  Ayrıca, ilave her sayfa için ise 3 Avro değerli kâğıt bedeli alınır.