Diş etine sülük yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Diş etine sülük yapılır mı?
  2. Sülük tedavisi ne zaman sonuç verir?
  3. Sülük yüzün hangi bölgelere uygulanır?
  4. Hacamat yüze yapılır mı?
  5. Sülükten sonra ne yapmalı?
  6. Sülük düştükten sonra ne yapılmalı?

Diş etine sülük yapılır mı?

Diş hekimliğinde sülük tedavisi: Tıbbi sülük diş eti iltihaplarında da uygulanmaktadır. Bu bölgelere sülük uygulanırken uygulama boyunca hastanın gözlem altında tutulması gerekmektedir. Sülüğün istenmeyen bölgelere gitmesini önlemek için kuyruk tarafı cerrahi düğümle tespit edilmektedir.

Sülük tedavisi ne zaman sonuç verir?

Sülük tedavisi uygulandıktan sekiz ay sonra bütün etkilerini gösterir.

Sülük yüzün hangi bölgelere uygulanır?

Yumuşak Cilt Bölgeleri (Göz kapağı çevresi gibi) Keratinize Bölgeler (Avuç içi, ayak tabanı gibi) Önemli Damarların Üzeri (Boyun, çene altı, koltuk altı, kasık gibi)

Hacamat yüze yapılır mı?

Cilt yüzeyine bağlı deri hastalıkları için çok farklı tedavi çeşitleri bulunmakla birlikte cilde oldukça büyük etkisi olan hacamat yöntemi uygulanabilir.

Sülükten sonra ne yapmalı?

Sülük uygulaması bittikten sonra uygulama yeri temizlenir. Sülük uygulanan yere tampon, steril hidrofil gazlı bez ve nefes alan tıbbi flaster ile kapatılır.

Sülük düştükten sonra ne yapılmalı?

SÜLÜK UYGULAMA SONRASI; Sülük tuttuktan sonra 45 dk kadar beklenmeli, kendisi düşmediyse çekip çıkarma yapılmamalıdır. Alkol ya da kolonya pamuğa damlatıp sülüğe koklatılarak düşürebilirsiniz. Birkaç dakika tampon yapmadan kanama devam ettirildikten sonra pansuman, sıkıca bir tampon uygulamasıyla bitirilir.