Istanbul'dan Karadağ a nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. Istanbul'dan Karadağ a nasıl gidilir?
  2. Montenegro için nereye uçulur?
  3. Karadağ hangi ülkelere vize istemiyor?
  4. Montenegro vatandaşlığı nasıl alınır?
  5. Türkiye'den Karadağ a nasıl gidilir?
  6. Karadag Türkiye'den vize istiyor mu?

Istanbul'dan Karadağ a nasıl gidilir?

Podgorica şehrine İstanbul'dan direkt uçan sadece Türk Hava Yolları var. İstanbul, Podgorica arası uçakla 1 saat 50 dakika sürüyor. Karadağ'a en yakın ülkelerden biri Arnavutluk. Ülkenin başkenti Tiran'a uçup oradan araç kiralayıp Budva'ya gitmek 3 buçuk saat sürüyor.

Montenegro için nereye uçulur?

THY İstanbul Atatürk Havaalanı'ndan Podgorica'ya uçuyor. Ülkede iki havaalanı var. Podgorica, Budva ve Kotor'a biraz uzak olmasına rağmen Tivat Havaalanı oldukça yakın. Maalesef Tivat'a Türkiye'den direk uçuş yok. Aktarmalı uçuş tercih ederseniz Air Serbia'yı tercih edebilirsiniz.

Karadağ hangi ülkelere vize istemiyor?

Vize'den muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Karadağ ziyaretçileri, Karadağ'ın dış temsilciliklerinden vize almak zorundadır....Diplomatik ve Hizmet pasaport
  • Ermenistan.
  • Azerbaycan.
  • Çin.
  • Gürcistan.
  • Gine.
  • İran.
  • Kırgızistan.

Montenegro vatandaşlığı nasıl alınır?

Karadağ'da ev alarak veya Karadağ çalışma izni ile kısa süreli oturum izni alma hakkına sahipsiniz. Her yıl yenilenen bu oturum izni ile 5 yılın sonunda uzun süreli oturum iznine başvurma hakkı elde edersiniz. 5 yıllık uzun süreli oturum izni sonunda da toplamda 10 yıl sonunda Karadağ vatandaşlık başvuru hakkınız olur.

Türkiye'den Karadağ a nasıl gidilir?

İstanbul'dan Bulgaristan'a, oradan Sırbistan'a ve Sırbistan'dan Karadağ'a ulaşabilirsiniz. Ya da yine Bulgaristan üzerinden Macaristan'a gidip, oradan Karadağ'a geçebilirsiniz. Podgorica otogarı, şehir merkezine çok yakındır. Taksi ya da şehir içi otobüsleri kullanarak, gideceğiniz yere kolayca ulaşabilirsiniz.

Karadag Türkiye'den vize istiyor mu?

Karadağ'a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo), Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri Türkiye ve Karadağ arasındaki Vize Muafiyeti Anlaşması kapsamında 180 gün içerisinde 90 günlük süreyi geçmemek kaydıyla vizeden muaftırlar.