Microblading kaş yapımından sonra nelere dikkat edilmeli?

İçindekiler:

  1. Microblading kaş yapımından sonra nelere dikkat edilmeli?
  2. Microblading sonrası kaş şişer mi?
  3. Microblading kaşlara zarar verir mi?
  4. Kaş kontürü yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli?
  5. Microblading sonrası neler yapılmalı?

Microblading kaş yapımından sonra nelere dikkat edilmeli?

İşlem sonrası 10 gün boyunca aşırı buharlı ve uzun duşlardan kaçının. Deniz ve havuzdan uzak durun. İşlem sonrasında 30 gün boyunca ise güneşlenmeyin, solaryuma girmeyin, lazer terapisi yaptırmayın, kimyasal yüz temizleme ürünleri, meyve asitleri ve canlandırıcı faktörler içeren kremleri kullanmayın.

Microblading sonrası kaş şişer mi?

Acı, ağrı, şişme, kanama, kızarma ve morarma gibi durumlar oluşmaz ve işlem sonrası günlük hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Microblading kaşlara zarar verir mi?

- Kozmetik değil, daha organik içerikli, FDA onaylı pigmentlerle yapılabiliyor. - Kıl kökü ile bir teması olmadığı için kaşlara da bir zararı dokunmuyor. - İşlemden önce kaşlar ölçümlerle tasarlandığı için, yüzde simetrik bir görüntü imkanı sağlıyor.

Kaş kontürü yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

İşlemin yapıldığı gün akşam yatana kadar kaşlar ıslatılmamalıdır. Yatarken nötral sabunla köpürterek yıkanmalı , kurulanmalı ve krem yeniden sürülmelidir. 1 ay süre ile kese ,sauna ve hamamdan uzak durulmalıdır. 1 ay süre ile kaş ve çevresine başka bir işlem yapılmamalıdır.

Microblading sonrası neler yapılmalı?

İlk 7 gün boyunca kaş bölgesinde koruyucu kremler dışında hiçbir kremi kullanmayın. Makyaj yapmayın özellikle fondöten sürmeyin. Aşırı terlemenizi sağlayacak egzersiz, sauna, yüz masajı gibi aktivitelerden uzak durmalısınız. Dışarı çıkarken mutlaka güneş kremi kullanmalısınız.