Mürsafi nedir neye yarar?

İçindekiler:

  1. Mürsafi nedir neye yarar?
  2. Mürsafi Otu Nasıl Kullanılır?
  3. Mürrisafi nedir?
  4. Mürrüsafi reçine nedir?
  5. Centiyane yılan otu faydaları nelerdir?
  6. Günlük sakızı neye iyi gelir?
  7. Cedvar ne işe yarar?
  8. Mür reçinesi ne için kullanılır?
  9. Mür tütsüsü ne işe yarar?
  10. Yılan otu hangi hastalığa iyi gelir?
  11. Centiyane nedir neye iyi gelir?
  12. Günlük sakızı nasıl kullanılmalı?

Mürsafi nedir neye yarar?

Mürsafi, antimikrobiyal olduğu için sağlığa faydalıdır. Balgam söktürücü, bağışıklık güçlendirici, anti inflamatuar, tonik etkisi, mide koruyucu gibi birçok alanda etkilidir. Mür reçineden çıkarılarak elde edilir. Mısır'a özgü olan mürsafinin sağlık açısından bir çok faydası bulunuyor.

Mürsafi Otu Nasıl Kullanılır?

Mürsafi, gargara olarak kullanılır. Bunun için daha önce hazırlanmış tentürden 1 çay kaşığı kadar alınıp 1 su bardağı suyun içerisine atılarak karıştırılır. Ancak bunu kullanırken hekiminize danışmanız gerekir.

Mürrisafi nedir?

Mürrüsafi, çeşitli Commiphora türlerinden elde edilen bir recine dir. Bu türler Kuzeydoğu Afrika ve Arabistanda yetişirler. İngiliz kaynaklarına göre, drog u Commiphora Molmol'dan elde edilir.] en çok drog Somali'de elde edilir.

Mürrüsafi reçine nedir?

mürver ve benzeri ağaçlardan elde edilen havayla temas edince donan bir reçine türü. küçük dikenli yaprakları olan bir ağaçtır. bu ağacın gövdesini saran kabuğun yaralanmasıyla elde edilen reçine, yıllardan beri çeşitli hastalıkların iyileştirilmesinde kullanılmaktadır. diğer adları, mirri safi ve mirra dır.

Centiyane yılan otu faydaları nelerdir?

Kökü takatsızlığa, kansızlığa, kalp rahatsızlığına karşı çok iyi bir devadır. Vücuda kuvvet verir, ateşi düşürür. Hazmı kolaylaştırır, iştahı artırır, mide yanmasını, mide ekşimesini giderir.

Günlük sakızı neye iyi gelir?

Vücuda çok faydası olan sakızı da günlük ağacından elde edilir. Özellikle öksürük kesici, antiseptik, mide yaralarını iyileştirici, balgam söktürücü, kuvvet verici özelliği var. Ciltte ve saçlı deride de antiseptik ve temizleyici olarak dıştan uygulanır.

Cedvar ne işe yarar?

Astım hastalarının nefes darlığına iyi gelmekte, balgam söktürerek göğsü yumuşatmaktadır. İdrar yolları rahatsızlıklarında, özellikle iltihaplanma veya prostatta idrar yanması ve idrar zorluğu durumlarında yardımcı olmaktadır.

Mür reçinesi ne için kullanılır?

Modern aromaterapide Mür(Myrrh) yağı, Zihninin rahatlamasına ve anksiyate duygusunun hafifletmesine, bazı fiziksel ve duygusal rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olarak kullanılmaktadır.

Mür tütsüsü ne işe yarar?

Ağız yaralarının tedavisi içinde kullanılan mür tütsüsü, gargara ve diş macunu amacı ile kullanılmaktadır. Antimikrobiyal özelliği sayesinde mür tütsüsü ile iltihap tedavisi mümkündür. Solunum hastalıklarına iyi geldiği gibi bunu dışında adet ağrılarını gidermek içinde oldukça faydalıdır.

Yılan otu hangi hastalığa iyi gelir?

Baygınlık ve sıtma rahatsızlıklarına iyi gelir. Bunun yanında gut hastalığı tedavisinde de kullanılmaktadır. Mide ve karın bölgesi rahatsızlıklarına karşı oldukça etkilidir.

Centiyane nedir neye iyi gelir?

Centiyane; kantaron otu ve civanperçemi otu ile kaynatılıp balla tatlandırılarak içildiğinde mide ağrısını ve mide ekşimesini giderir. Genel olarak vücudu güçlendirir, bağışıklık sistemine kuvvet verir. Doğal bir ateş düşürücüdür. Kandaki alyuvar miktarını arttırıcı özelliği sayesinde kansızlığı önler.

Günlük sakızı nasıl kullanılmalı?

Günlük sakızı çiğnenerek, toz halinde yutularak veya yağı ile masaj uygulanarak kullanılır. Çocuklar günlük sakızını bal ile çiğneyebilirler. Günlük sakızını kaynatıp masaj ve kompres yapabilirsiniz. Buhar yolu ile kullanılırsa solunum yollarını temizler.