Romanya vatandaşlık veriyor mu?

İçindekiler:

  1. Romanya vatandaşlık veriyor mu?
  2. Romanya vatandaşlık kaç kuşak?
  3. Romanyadan vatandaşlık nasıl alınır?
  4. Romanya doğum belgesi nasıl alınır?
  5. Bulgaristan vatandaşlığı kaç lira?

Romanya vatandaşlık veriyor mu?

Evet, Romanya Vatandaşlık Yasası kararınca, Romanya vatandaşları çifte vatandaşlık alma hakkına sahiptirler.

Romanya vatandaşlık kaç kuşak?

ilk önce şunu belirtmekte fayda var romanya kendi topraklarında doğan 3 kuşağa kadar vatandaşlık vermekte ayrıca romanya şu anda bulgaristan'a ait olan ama 1941'de elinden çıkan güney dobruca'da doğan kişilerin 3.kuşağa kadar alt soylarına da vatandaşlık vermekte.

Romanyadan vatandaşlık nasıl alınır?

Romanya vatandaşlığında birisiyle yapılan evlilik ile, kişi bu ülkeye yerleşebilir. Evlilik yoluyla vatandaşlık başvurusu için 3 yıllık evlilik süresi doldurulmalı, aynı ev paylaşılmalıdır. Bu süre içinde Romanya sınırları içinde kalmak gereklidir. Evlilik süresi dolmadan yapılan başvurular dikkate alınmaz.

Romanya doğum belgesi nasıl alınır?

Romanya Doğum Belgesi Nasıl Alınır? Romanya doğum belgesi almak için, Romanya vatandaşlık başvurusu yapan kişinin atalarının Romanya'da doğduğu adresi net olarak bilmesi ve atalarıyla arasındaki bağı kanıtlayarak Romanya'daki ilgili belediyeden atalarının doğum belgesini alması gerekmektedir.

Bulgaristan vatandaşlığı kaç lira?

Yatırımcılara Bulgaristan'da oturum izni imkânı Yatırımcılar İçin Vatandaşlık : Bulgaristan'da 512 bin Euro'luk yatırım yapan Türk vatandaşları Bulgaristan vatandaşlığına başvuru yapma hakkı elde edebiliyor. Bu kişilerin öncelikle Bulgaristan'da yatırımcı statüsü kazanması gerekiyor.