Deprem sırasında almamız gereken pozisyon nedir?

İçindekiler:

  1. Deprem sırasında almamız gereken pozisyon nedir?
  2. Hayat üçgeni nerelerdir?
  3. Deprem esnasında nasıl pozisyon almalıyız?
  4. Cenin pozisyonunda ne demek?

Deprem sırasında almamız gereken pozisyon nedir?

Deprem sırasında yere çömelip vücudumuzu darbelere karşı kapatmalı ve bir yere tutunmalıyız. ... Deprem esnasında anne karnında bir bebek gibi cenin pozisyonunda durmak en güvenli duruş şekli. Cenin pozisyonunu ağır, güvenli bulduğunuz eşyalarında yanında almak daha güvenli olur.

Hayat üçgeni nerelerdir?

Basitçe ifade edilirse, binalar yıkılırken, objelerin üzerine düşen tavan ağırlığı veya içerideki mobilyalar bu nesnelere çarparken yanlarında bir yer, boşluk bırakırlar. Bu boşluk benim 'hayat üçgeni' dediğim alandır. Nesne ne kadar büyük ve ne kadar dayanıklı olursa daha az ezilecektir.

Deprem esnasında nasıl pozisyon almalıyız?

Baş iki el arasına alınarak veya bir koruyucu (yastık, kitap gibi) malzeme ile korunmalıdır. Sarsıntı geçene kadar bu pozisyonda beklenmelidir. Kısacası, güvenli bir yer bulup, diz üstü ÇÖKÜNÜZ, başınızı ve ensenizi koruyacak şekilde KAPANINIZ, düşmemek için sabit bir yere TUTUNUNUZ.

Cenin pozisyonunda ne demek?

(CENİN POZİSYONU: Baş, Boyun ve İç organları korumak ve yukarıdan gelebilecek tehlikeleri gözlemlemek için yan yatarak dizlerin karına çekilmiş olduğu korunma pozisyonudur.)