Fako ameliyatı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Fako ameliyatı nasıl yapılır?
  2. Fako IOL ameliyatı nedir?
  3. Fakoemülsifikasyon Iol nedir?
  4. Keratoplasti ameliyatı nedir?
  5. Göz fako nedir?
  6. Kornea reddi nasil anlasilir?

Fako ameliyatı nasıl yapılır?

Kullanılan FAKO yöntemi ile 15 dakika gibi kısa bir sürede; yaklaşık 2 mm'lik küçük bir kesiden göz içerisine girilerek ultrason enerjisi ile kataraktlı tabaka eritilip dışarı alınır ve yerine göz içi merceği yerleştirilir. Bu küçük kesi sayesinde yara iyileşmesi daha hızlı ve cerrahi işlem daha güvenli olmaktadır.

Fako IOL ameliyatı nedir?

Katarakt tedavisinde kullanılan FAKO tekniği ile göz içine 2.2 mm'lik kesiden girilir. Katarakt ameliyatı sırasında özel bir sıvı olan "Viscoelastik jel" kullanılır. "Viscoelastik jel" ile doğal merceğin gözün diğer tabakalarından zarar verilmeden ayrılması sağlanır.

Fakoemülsifikasyon Iol nedir?

Fakoemülsifikasyon veya fako, gözün iç lensinin ultrasonik bir el aygıtı ile emülsiyon haline getirildiği ve gözden aspire edildiği (emildiği) modern bir katarakt cerrahisidir. Emilen sıvılar, ön kamarayı (anterior kamara) korumak için dengeli tuz çözeltisi ile sulanarak (irrigasyonla) değiştirilir.

Keratoplasti ameliyatı nedir?

Keratoplasti kornea adı verilen gözün ön kısmındaki camsı saydamlığını kaybetmiş dokunun ölüden alınan daha sağlıklı ve saydam donör dokusuyla yer değiştirilmesi şeklinde yapılan cerrahiye verilen isimdir.

Göz fako nedir?

Katarakt tedavisinin en güncel olan ameliyat sistemi Fako cerrahisidir.Fako cihazı, saniyede 40 000 defa titreşen ses dalgaları yardımıyla kataraktı göz içerisinde eritir.Böylece katarakt temizlendikten sonra, katlanabilir ve akrilik maddeden üretilmiş mercek göz içerisine yerleştirilir.

Kornea reddi nasil anlasilir?

Nakil yapılan hastanın gözlerinde kızarıklık, ışık hassasiyeti, görmede azalma ve ağrı, doku reddi olabileceğine dair belirtilerdir.