Okçu balığı nasıl avlanır?

İçindekiler:

  1. Okçu balığı nasıl avlanır?
  2. Okçu balığı ne yer?
  3. Okçu balığı nerede yaşar?
  4. Okçu balığının iyi bir nişancı olmasının sebebi nedir?

Okçu balığı nasıl avlanır?

Bir okçu balığı avını seçtiğinde, gözünü döndürür, böylece avın görüntüsü retinanın ventral temporal çevresinde gözün belirli bir kısmına düşer, ve dudakları yüzeyi kırar ve hedefini vurur. Okçu balığı bunu ağzının üst kısmında ve dilde dar bir kanala küçük bir oluk oluşturarak yapar.

Okçu balığı ne yer?

-Beslenme Biçimi: Etçil. Doğada zaman zaman küçük balıkları da yemelerine rağmen çoğunlukla çeşitli karasal ve sucul omurgasızlarla beslenirler. Okçu balığı beslenme davranışı ile ünlüdür. Bu balıklar sarkan bitki örtüsü üstündeki böceklere su püskürterek onları suya düşürüp yerler.

Okçu balığı nerede yaşar?

Latince Toxotes jaculatrix, İngilizce archer fish diye bilinir. Yaşam alanları Avustralya ve Güney Asya'dır. Tropikal diğer balıklar gibi 25-30 derece arası yüksek su ısısına ihtiyacı vardır. Doğal hayatında nehirlerin denizlere dökülen bölgelerinde yaşadığından acı su balığı olarak nitelendirilir.

Okçu balığının iyi bir nişancı olmasının sebebi nedir?

avını, püskürttüğü su sayesinde göle düşüren ve hemen yiyen okçu balığı inanılmaz bir nişancılık yeteneğine sahiptir. Avların ağırlığına göre suya düşme hızlarını hesaplar ve düşen avı en doğru yerde bekler.