Menzil Şeyhi ne zaman öldü?

İçindekiler:

  1. Menzil Şeyhi ne zaman öldü?
  2. Seyyid Abdulbaki Hazretleri kimin soyundan?
  3. Seyda Hazretleri kimin soyundan?
  4. Nakşibendi kimin soyundan?

Menzil Şeyhi ne zaman öldü?

Hastalığının artması üzerine kaldırıldığı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastahanesi'nde Cuma günü vefat etti. Mensuplarınca "Seyda hazretleri" unvanıyla anılan Râşid Efendi'nin cenazesi Adıyaman'a götürülerek Menzil köyünde toprağa verildi.

Seyyid Abdulbaki Hazretleri kimin soyundan?

Gavs-ı Sani Abdulbaki Erol kimdir : Nakşibendilerin lideri Abdulbaki Erol'un bu kadar güçlü ve etkili olmasının sebebi Hz. Muhammed'in soyundan geliyor olması. Menzilcilerin lideri Abdulbaki Erol, ehlibeyt soyundandır ve peygamberin torunudur.

Seyda Hazretleri kimin soyundan?

Peygamber soyundan gelen bu aile, Şah-ı Nakşibendi (k.s.)'ın Kasr-ı Arifan'da başlattığı irşadın ikincisini her türlü çileye rağmen, devam ettirmektedirler. Bu yüzden Menzil'e Seyda Muhammed Raşit (k.s.) dönemine ikinci Buhara demiştir. Seyda Hazretleri (k.s.), Peygamber soyundan gelen Evlad-ı Resuldür.

Nakşibendi kimin soyundan?

İşte Adıyaman Menzil köyündeki Nakşibendi tarikatı ve onun seyid olan şeyhi Abdulbaki Erol hakkındaki bilgiler; Gavs-ı Sani Abdulbaki Erol kimdir : Nakşibendilerin lideri Abdulbaki Erol'un bu kadar güçlü ve etkili olmasının sebebi Hz. Muhammed'in soyundan geliyor olması.