Viski kiti nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Viski kiti nasıl yapılır?
  2. 1 litre etil alkole ne kadar viski kiti katılır?
  3. Viski kiti ne kadar koyulur?
  4. Evde viski yaparken şeker konur mu?
  5. Gerçek viski nasıl yapılır?
  6. Viski Aromasında neler var?

Viski kiti nasıl yapılır?

Genel olarak bir viski hazırlanabilmesi için; yüzde 40 oranında seyreltilmiş olan bir alkolün içerisine ya da votkanın içerisine 3-4ml konsantre viski kiti katmak yeterlidir. Alkol ile karıştırılmış olan viski kiti birkaç dakika çalkalanır ve içmeye hazır hale gelir.

1 litre etil alkole ne kadar viski kiti katılır?

İşte size bir kit ile hazırlanış tarifi…1 Lt bitmiş ürün içine (420 ml Etil Alkol + 580 ml Su) 10 ml Jack Daniels Viski Aromasını ekleyerek çalkalayınız. Dilerseniz 2-3 adet kesme şekeri eritip ekleyebilirsiniz.

Viski kiti ne kadar koyulur?

İçerisine meşe yongası,meşe aroması,renklendirici karamel,viski boyası vb eklemenize gerek yoktur. Hazır viski kiti ile evde viski yapımı çok basittir. Yanında gönderdiğimiz ölçek ile 1 litre 96 derece alkole 1.4 litre su ilavesinden sonra 10ml hazır viski kiti eklemeniz yeterli olacaktır.

Evde viski yaparken şeker konur mu?

Süzdükten sonra kitin içindeki viski özünü ve meşe özünü ilave edin yarım çay bardakta 4 adet kesme şekeri eritip onuda ilave edin. (İsteğe bağlı olarak şeker yerine 3 ml gliserin ilave ede bilirsiniz, isteğe bağlı olarak 3 ml karamel ilave edebilirsiniz,isteğe bağlı olarak 10 gr vanilya ilave edebilirsiniz.)

Gerçek viski nasıl yapılır?

İskoç viskisi, İskoçya'da üretilir ve iki kez damıtılır. Üretiminde genel olarak arpa kullanılır. Yapımında kullanılan tahıllar, çimlendirildikten sonra çimlenmenin durdurulması için özel fırınlarda, açık ateşte kurutulur ve bu sebeple ateşin dumanı tahıllara siner. Yakıt olarak torf (turba) kullanılır.

Viski Aromasında neler var?

Selüloz, hemiselüloz, lignin, meşe tanenleri ve meşe özütleri. Bu beş bileşen içerisinde en büyük orana selüloz sahip olmasına rağmen aroma ve koku üzerinde en az etkili olan bileşeni oluşturmakta. Viskinin şekerli rayihalarının bir kısmı meşenin selülozik yapısından gelmekte.