Havaalanında check-in nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Havaalanında check-in nasıl yapılır?
  2. Check-in nasıl yapılır?
  3. Check-in ne yapılır?
  4. Check-in işlemi uçuştan ne kadar önce yapılmalı?
  5. Online check in kaç saat önce yapılır?
  6. Uçuş check in ne demek?

Havaalanında check-in nasıl yapılır?

Havaalanında check-in yapmak için kimliğiniz ya da pasaportunuz muhakkak yanınızda bulunmalı. Havayolu şirketinizin bankolarını bulup sıraya giriyorsunuz. Sıra size geldiğinde resimli kimliğiniz ya da pasaportunuzu görevliye verip gideceğiniz lokasyonu ve uçuş saatini söylüyorsunuz.

Check-in nasıl yapılır?

Online check-in yapmak için internetten biletinizi aldığınız havayolunun web sitesine giriyor ve “online check-in” sekmesini tıklıyorsunuz. Açılan kutuya PNR kodunuzu(rezervasyon numarası) ve ad-soyad bilgilerinizi giriyorsunuz. Şirket koltuk seçimine izin veriyorsa koltuğunuzu seçip işleminizi tamamlıyorsunuz.

Check-in ne yapılır?

Check-in işlemi havaalanında bagaj verme ve bilet kontrol işleminden geçme olayıdır. Misafirlerimiz havaalanına gitmeden önce flypgs.com'dan Check-in sekmesinden Rezervasyon (PNR) Numarası ve ad- soyadınızı girerek işleminizi yapabilirsiniz.

Check-in işlemi uçuştan ne kadar önce yapılmalı?

Online check-in işlemleri; kullanmış olduğunuz havayolu firmasına göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak online check-in işlem süreleri, ortalama uçuşa 24 saat kala başlayıp iç hatlar uçuşu için son 1 saat kala, dış hatlar uçuşu için uçuşa 3 saat kala sona ermektedir.

Online check in kaç saat önce yapılır?

Online check-in işlemleri uçuş saatinden 24 saat önce başlar ve uçuşa 90 dakika kala biter. Bu süre içinde check-in işleminizi yaptırabilirsiniz.

Uçuş check in ne demek?

Seyahatinizi gerçekleştirmek için uçağın tarifeli kalkış saatinden belirli bir süre önce havalimanında yaptırdığınız bilet ve bagaj işlemlerinin tümüne check-in adı verilir.