Ahiler Kalkınma Ajansı Hangi iller?

İçindekiler:

  1. Ahiler Kalkınma Ajansı Hangi iller?
  2. Nevşehir Hangi Kalkınma Ajansı?
  3. Mali Destek Programı Nedir?
  4. Trakya Kalkınma Ajansı nedir?
  5. Ahiler Beyliği nerede kuruldu?
  6. Kalkınma Ajansları nelerdir?
  7. Yenep nedir?
  8. Yenep ne demek?
  9. Trakya Kalkınma Ajansı ne iş yapar?
  10. Trakya bölgesinde hangi iller var?
  11. Ahiliğin Nizamnamelerine ne denir?
  12. Ilk Ahi teşkilatı nerede?
  13. Kalkınma Ajansları ne iş yapar?

Ahiler Kalkınma Ajansı Hangi iller?

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Kuruluşu ve Görevleri Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinden oluşan TR71 Düzey 2 Bölgesi'ni kapsayan Ajansın merkezi Nevşehir ilindedir ve Ajans'ın faaliyet gösterdiği bu illerde Yatırım Destek Ofisleri (YDO) bulunmaktadır.

Nevşehir Hangi Kalkınma Ajansı?

Ahiler Kalkınma Ajansı'nın merkezi Nevşehir olup, Ajansın faaliyet alanını Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri oluşturmaktadır.

Mali Destek Programı Nedir?

Mali Destek (Hibe) Nedir? Belirli bir amacı gerçekleştirmek için yapılan bir faaliyetin desteklenmesi amacıyla yararlanıcılara yapılan karşılıksız ve doğrudan ödemedir.

Trakya Kalkınma Ajansı nedir?

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA), kamu, özel sektör ve sivil toplum arasında işbirliğini desteklemek, kaynakların yerinde ve etkin kullanılmasını sağlamak ve yerel potansiyeli hareket geçirerek bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla Tekirdağ merkez olmak üzere Edirne ve Kırklareli illerinde, 14 ...

Ahiler Beyliği nerede kuruldu?

Bazı araştırmalar Ahiliğin Kırşehir'de ortaya çıktığını ileri sürer. Diğer bir görüşe göre, Bağdat'ta büyük üstadlardan ders alan Ahi Evran, Arapların kurduğu Fütüvvet Teşkilatı'ndan etkilenerek, 1205'te Anadolu'ya gelmesinden kısa bir süre sonra ilk olarak Kayseri'de Ahilik Teşkilatını kurmuştur.

Kalkınma Ajansları nelerdir?

Kalkınma Ajansları bölgeler arası eşitsizliklerin azaltılması ve bölgesel kalkınmanın sağlanması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışmalar yürüten özerk kamu kuruluşlarıdır.

Yenep nedir?

Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı

Yenep ne demek?

Zafer Kalkınma Ajansı 2019 yılı destekleri kapsamında, TR33 Bölgesi'nin dijital dönüşüm sürecini hızlandıracak ve sürdürülebilir kılacak geleceğin nitelikli iş gücünün oluşturulması amacıyla okul çağındaki çocukların tasarım, yenilikçilik, üretkenlik kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla Yeni Nesil Eğitim Mali Destek ...

Trakya Kalkınma Ajansı ne iş yapar?

Ajans, bölgesel kalkınmanın sağlanması amacıyla kamu kesimi, özel sektör, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik planlama, programlama ve koordinasyon faaliyetleri gerçekleştirmektedir. Trakya Bölgesi'nde sosyal ve ekonomik gelişimin sağlanması için sonuç odaklı projeler yürütmektedir.

Trakya bölgesinde hangi iller var?

Türkiye
  • Edirne ili.
  • Kırklareli ili.
  • Tekirdağ ili.
  • İstanbul ve Çanakkale illerinin Avrupa'da kalan kısımları

Ahiliğin Nizamnamelerine ne denir?

Büyük âlim ve mutasavvıf Şeyh Edebâli de ahî şeyhlerinden olup Osman Gazi ile sıkı ilişkiler kurmuş ve kızını onunla evlendirmişti. Orhan Gazi ise Ahîliğe ait "ihtiyârü'd-dîn" unvanını almıştı. Bütün prensiplerini dinin asıl kaynağından alan Ahîliğin nizamnâmelerine fütüvvetnâme adı verilirdi.

Ilk Ahi teşkilatı nerede?

Bazı araştırmalar Ahiliğin Kırşehir'de ortaya çıktığını ileri sürer. Diğer bir görüşe göre, Bağdat'ta büyük üstadlardan ders alan Ahi Evran, Arapların kurduğu Fütüvvet Teşkilatı'ndan etkilenerek, 1205'te Anadolu'ya gelmesinden kısa bir süre sonra ilk olarak Kayseri'de Ahilik Teşkilatını kurmuştur.

Kalkınma Ajansları ne iş yapar?

Kalkınma Ajansları, kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik ...