Değirmi suratlı ne demek?

İçindekiler:

  1. Değirmi suratlı ne demek?
  2. Söbüce yüzlü ne demek?
  3. Alel umum ne demek?
  4. Söbü ne demek TDK?
  5. Alel umum ne demek Osmanlıca?
  6. Alelumum ne demek TDK?
  7. Söbe biçim ne demek?
  8. Züppe bulmaca ne demek?
  9. Muhayyilem kelime anlamı nedir?

Değirmi suratlı ne demek?

Değirmi yüzlü ne demek? Değirmi yüz: Yuvarlak yüz. Değirmi yurt tutmaya değirmi g.t ister: (atasözünün anlamı) Bir yerde, bir işte tutunup başarı kazanmak için ona uygun niteliklere sahip olmak gerekir.

Söbüce yüzlü ne demek?

SÖBE – SÖBÜ ve halk ağzı. Yumurta şeklinde olan, oval, beyzî: Kaşları kara da gözü sürmeli / Ala gözü söbe olur güzelin (Karacaoğlan). Kemâl-i i'tidal üzre büyük başlı, hilâl kaşlı, çekme burunlu, az değirmi çehreli ve söbüce yüzlü idi (Ahmed Cevdet Paşa'dan).

Alel umum ne demek?

(ﻋﻠﻰ ﺍﻟﻌﻤﻮﻡ) zf. (Ar. harf-i cer 'alā, harf-i târif el- ve 'umūm ile 'ale'l-'umūm) Umûmiyet üzere, genel olarak, genellikle: Kocaların halleri alelumum böyledir (Hüseyin R. Gürpınar).

Söbü ne demek TDK?

Söbü kelimesi tarihte bilinen ilk kez söbi "uzun ve sivri nesne" Divan-i Lugat-it Türk (1070)söbü/söbek/söbüce "bir ucu sivrilen küre, yumurta biçimi, oval" [ TDK, Tarama Sözlüğü (1400 yılından önce) ] eserinde yer almıştır.

Alel umum ne demek Osmanlıca?

alelumum / alelumûm / على العموم Genellikle, bütünüyle.

Alelumum ne demek TDK?

1. Anlamı (eş anlamlısı): Genel olarak, genellikle.

Söbe biçim ne demek?

sf. Biçimi yumurta gibi olan, beyzi, oval. Yumurta biçimi, oval : Söbe yüzlü, söbe tabak.

Züppe bulmaca ne demek?

Züppe sorusuna verilebilecek en kısa cevap 4, en uzun cevap ise 7 harflidir. Züppe Bulmaca Cevabı Nedir? Apaş, geleneklere uymayan kimse manasına gelir. Farklı giyim tarzıyla dikkat çeken, çoğunlukla alay konusu olan kişilere snop denir.

Muhayyilem kelime anlamı nedir?

(ﻣﺨﻴّﻠﻪ) i. (Ar. taḫyіl “hayal etmek”ten muḫayyil > muhayyile) [Kuvve-i muhayyile'den kısaltma yoluyle] Hayal kurma gücü ve yeteneği; hayal gücü, zihinde önceden yer etmiş olan tasavvurları muhâfaza eden veya hiç idrak edilmemiş şeyleri ve bunlar arasındaki ilişkileri tasavvur eden meleke: Hâlâ muhayyilemde parıldar ...