Segmenter kolon rezeksiyonu nedir?

İçindekiler:

  1. Segmenter kolon rezeksiyonu nedir?
  2. Kolon rezeksiyonu ne demek?
  3. Ince bağırsak yapışması neden olur?
  4. Laparoskopik kolon rezeksiyonu nedir?
  5. Wedge rezeksiyon nedir akciğer?
  6. Torakoskopik wedge rezeksiyonu nedir?

Segmenter kolon rezeksiyonu nedir?

Segmenter rezeksiyon sonrasında kalın bağırsağın her iki ucu birbirine eklenerek bağırsak devamlılığı eskiden olduğu gibi sağlanır. Her iki ameliyattan sonra da hasta normal yoldan dışkılamasını (tuvaletini) yapabilir.

Kolon rezeksiyonu ne demek?

Bağırsak rezeksiyonu; bağırsaklarda sorunlu görülen bir bölümü çıkarmak için yapılan bir ameliyattır. Ameliyat ince bağırsak, kalın bağırsak veya rektum üzerinde yapılmaktadır. Bağırsak hastalıkları hayatınızı tehlikeye atıp, kolonun veya rektumun gerektiği gibi çalışmasını engelleyebilir.

Ince bağırsak yapışması neden olur?

Bağırsakların iç içe geçmesi ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu hastalıkta adeta bağırsaklar bir dürbün gibi iç içe geçmiştir. Bağırsak yapışması rahatsızlığının tam olarak nedeni de belli değildir. Özellikle kabızlık ya da ishal gibi hastalıkların uzun süre sürmesi sonucu ortaya çıkmaktadır.

Laparoskopik kolon rezeksiyonu nedir?

Çoğu laparoskopik kolon rezeksiyonunda, cerrahlar hastanın iç organlarını bir televizyon ekranında büyütülmüş olarak izlerken, 4 ya da 5 küçük açıklıktan ameliyatı gerçekleştirir. Bazı durumlarda, küçük açıklıklardan biri prosedürün tamamlanabilmesi için 5-10 cm boyutuna kadar uzatılabilir.

Wedge rezeksiyon nedir akciğer?

Akciğerin bir lobunda tespit edilen lekelerin, bezelerin, yaraların patoloji tanısını koymak için sınırlı akciğer bçlgesinin cerrahi işlemle çıkarılmasına wedge – kama rezeksiyon denir.

Torakoskopik wedge rezeksiyonu nedir?

Torakoskopik cerrahi tekniği yani VATS, bir kamera yardımı ile göğüs kafesinin içinin görüntülendiği ve ameliyat giriş yerleri için en az doku hasarı oluşturarak operasyonların yapılabildiği cerrahi tekniktir.