ADÜ mezun olmak için kaç AKTS?

İçindekiler:

  1. ADÜ mezun olmak için kaç AKTS?
  2. ADÜ Diploma ne zaman verilir?
  3. Gecici mezuniyet ne zaman verilir?
  4. Geçici Mezuniyet Belgesi nasıl alınır?
  5. Geçici mezuniyet belgesi ile atama yapılır mı?
  6. ADÜ en fazla kaç AKTS?
  7. Okul diploması nasıl bulunur?
  8. Mezuniyet onayı ne kadar sürer Akdeniz Üniversitesi?
  9. Geçici mezuniyet belgesi diploma yerine geçer mi?
  10. Geçici mezuniyet Belgesi nereden?
  11. Mezun olmayan biri KPSS tercih yapabilir mi?

ADÜ mezun olmak için kaç AKTS?

Öğrenciler mezun olabilmek için 5/i dersleri 19 kredi (19 AKTS), seçmeli dersler en az 39 kredi (78 AKTS), zorunlu dersler 82 kredi (135 AKTS) ve ders havuzu seçmeli dersleri 8 kredi (8 AKTS) olmak üzere toplam en az 148 kredi (240 AKTS) tamamlamak zorundadır.

ADÜ Diploma ne zaman verilir?

Diplomalar, öğrencinin mezun olduğu tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde hazırlanır. Diploması hazır olan öğrencilerin okulunun Birim Öğrenci İşlerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Diplomalar şahsın kendisine ya da noter vekâleti ile üçüncü şahıslara verilir.

Gecici mezuniyet ne zaman verilir?

Geçici Mezuniyet belgesi, bu evrakların kayda girdiği tarihten itibaren en geç 10 gün içinde teslim alınabilecektir.

Geçici Mezuniyet Belgesi nasıl alınır?

Mezuniyete hak kazanmış öğrenciler öğrenim gördüğü akademik birimden “İlişik Kesme Belgesi” ni alarak gerekli imza işlemlerini tamamladıktan sonra ilgili akademik birimden diplomalar hazırlanıncaya kadar “Geçici Mezuniyet Belgesi” alabilirler.

Geçici mezuniyet belgesi ile atama yapılır mı?

Geçici mezuniyet belgesi de sizin mezun olduğunuzu gösteren resmi bir belgedir. Bu belgenin üzerine 3 temmuz veya daha öncesi bir tarih varsa bu yeterlidir. 3 temmuzdan sonra mezun olacağım. ... Tercih yaptıktan sonra mezun olup da kuruma diploma verilemez ve kurumların bu şekilde atama yapmaları hukuka aykırıdır.

ADÜ en fazla kaç AKTS?

Öğrenci, öğretim programında da olduğu üzere dönemde 30 AKTS yükünü tamamlamalıdır.

Okul diploması nasıl bulunur?

2014 yılı ve sonrasında mezun olduysanız, geçici mezuniyet belgesi ve öğrenci kimlik kartınız ile birlikte; daha eski yıllarda mezun olmuş iseniz sadece nüfus cüzdanınız ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı diploma birimine müracaat etmeniz halinde diplomanızı alabilirsiniz.

Mezuniyet onayı ne kadar sürer Akdeniz Üniversitesi?

Listede numarası olan öğrencilerimiz öğrenci kimlikleri ile birlikte Fakültemiz Öğrenci İşleri Bürosuna gelerek yaklaşık 2 saat süren ilişik kesme işlemleri sonrasında Geçici Mezuniyet Belgelerini alabilirler.

Geçici mezuniyet belgesi diploma yerine geçer mi?

Akademik Birimine öğrenci kimlik kartlarını teslim ederek, ilişik kesme işlemlerini tamamlayan öğrenciler; diploma basımı gerçekleştirilene kadar diploma yerine kullanılmak üzere “Geçici Mezuniyet Belgelerini” ilgili akademik birimlerden teslim alırlar. Geçici Mezuniyet Belgesi 6 ay geçerlidir.

Geçici mezuniyet Belgesi nereden?

Mezuniyet işlemi yapılan öğrenciler diplomaları hazırlanıncaya kadar e-devlet üzerinden geçici mezuniyet belgesi alabilirler.

Mezun olmayan biri KPSS tercih yapabilir mi?

KPSS'ye girmek isteyen adaylar, sınava girmeden önce sınavın yapılacağı yılın mezun olma tarihine göz atmalıdır. Eğer kişi, bu tarihte mezun olma ihtimali varsa sınava mezun olmadan önce girebilirler. Çünkü KPSS, iki yıl boyunca geçerlidir ve puan mezun olunduktan sonra kullanılabilir.