Yuvarlak trafik işareti ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Yuvarlak trafik işareti ne anlama gelir?
  2. Bilgilendirme amaçlı trafik levhaları nelerdir?
  3. Daire ve kırmızı renkli trafik levhaları ne anlam taşır?
  4. Trafikte P harfi ne anlama gelir?
  5. Ters yön işareti nedir?
  6. Hangisi yol ver işaretidir?

Yuvarlak trafik işareti ne anlama gelir?

Kare levhalar sürücüyü yol üzerindeki durumlar için bilgilendirir. Karşılaşacakları şeylerden sürücüleri haberdar eder. Yuvarlak levhalar ise hem sürücüyü hem de yayaları ilgilendirir ve iki taraf için de bilgilendirici olarak görev yapar.

Bilgilendirme amaçlı trafik levhaları nelerdir?

Üçgen şekilli levhalar tehlike uyarı amaçlı kullanılır. Daire şekilli levhalar düzenleme ve kare şeklinde ki levhalar ise sürücüleri ve yayaları bilgilendirme amaçlı kullanılmaktadır.

Daire ve kırmızı renkli trafik levhaları ne anlam taşır?

Trafik tanzim işaretleri trafiğin düzenini sağlamak içindir. Daire içindekiler kırmızı ya da mavi renkte olur. Tehlike uyarı işaretleri ise genellikle kırmızı renkli ve üçgen içerisinde olurlar. Durma ve park etme ile ilgili işaretler mavi renklidirler.

Trafikte P harfi ne anlama gelir?

Uyarı Levhaları bu noktada işlev göstermekte ve o alanların hangi isimle isimlendirildiklerini belirtmek adına kullanılırlar. ''P Harfi Depolama Levhası'' ise bu ihtiyaç için özel olarak üretilmiştir.

Ters yön işareti nedir?

Ters yön işaretini gördüğünüz yola girmeyin. Trafikte ters yön işaretinin anlamı o yolda karşı yönden araba geldiğidir. Burun buruna gelmeniz halinde kaza yapma riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Hangisi yol ver işaretidir?

Yol Ver Levhası TT-1: Ana yol-tali yol kavşaklarında, tali yoldan kavşağa yaklaşmakta olan sürücülerin gerekmediği durumlarda kavşakta durmaksızın, anayolda seyretmekte olan araçlara yol vermesi gerektiğini belirtir.