Passion fruit kaç TL?

İçindekiler:

  1. Passion fruit kaç TL?
  2. Çarkıfelek meyvesi kilosu kaç lira?
  3. Passion fruit nerede satılır?
  4. Passiflora meyvesi nasil?
  5. Passiflora meyvesi nerelerde yetisir?
  6. Çarkıfelek çiçeği nerede bulunur?
  7. Çarkıfelek ne kadar zamanda meyve verir?
  8. Çarkıfelek nelere iyi gelir?

Passion fruit kaç TL?

Trendyol'da satılan çarkıfelek meyvesinin fiyatı, adetine göre değişiyor. Çarkıfelek meyve tohumu Trendyol'da 34,90 TL'ye satılırken, aynı yerde 19,99 TL'ye de bulmak mümkün. Ayrıca 3 adeti 54,90 TL'den alıcı buluyor.

Çarkıfelek meyvesi kilosu kaç lira?

Kolombiya'dan Türkiye'ye getirilen ve internet üzerinden satışa sunulan bu meyvenin kilosunun 360 liraya kadar satıldığı, yine büyük bir süpermarket zincirinde ithal ürünün kilosunun 190 lirayı bulduğu belirtildi. Türkiye'de üretilen çarkıfelek meyvesinin kilosunun ise 160 lira olduğu kaydedildi.

Passion fruit nerede satılır?

Dünyada “Passion Fruit” olarak bilinen, bilimsel adı “Passiflora Edulis” olan “Tutku Meyvesi” veya bizdeki adıyla “Çarkıfelek” egzotik bir meyvedir. Anayurdu Amerika kıtasıdır. Oradan dünyaya yayılmış 400 kadar çeşidi vardır. Ağırlıklı olarak Kolombiya, Brezilya, Arjantin gibi tropik bölgelerde yetişir.

Passiflora meyvesi nasil?

Passiflora bitkisinin meyvesi olan çarkıfelek meyvesi botanikçilere göre bir çeşit dut olarak kabul ediliyor. Dışı sert ve kabuklu, içi sulu ve tohum dolu bir meyve olan çarkıfelek (passion fruit) meyvesinin ülkemizde yetiştiriciliğine pek sık rastlanmaz.

Passiflora meyvesi nerelerde yetisir?

Dünyada passiflora Page 3 yetiştiriciliğinde, Brezilya ilk sırada yer almaktadır. Brezilya'yı Peru, Ekvador, Venezuela, Kolombiya, Güney Afrika, Sri Lanka, Avustralya, Yeni Zelanda izlemektedir. Tüketimi ise hem yetiştiriciliğinin yapıldığı ülkelerde hem de Avrupa, Amerika gibi birçok ülkede yaygındır.

Çarkıfelek çiçeği nerede bulunur?

Çarkıfelek meyvesi genellikle Tropikal Amerika'da yetişir. Ülkemizde ise bu yoğunluk Antalya yani Akdeniz bölgesinde görülmektedir. 400'e yakın çeşidinin olduğu bilinen passifloranın yetişme alanları farklılık gösterebilmektedir.

Çarkıfelek ne kadar zamanda meyve verir?

Çarkıfelek meyvesinin çiçeği en erken ilkbahar aylarında açarken, haziran ve temmuz ayları gibi meyveler olgunlaşmaya başlamaktadır. 2. çiçeklenme ise temmuz sonuna doğru başlarken sonbahar döneminde yumurta kadar mor renkli meyveler meydana gelmektedir.

Çarkıfelek nelere iyi gelir?

  • Antioksidan görevi görür.
  • Kilo vermeye yardımcı olur.
  • Depresyona iyi gelir.
  • Strese iyi gelir.
  • Uykusuzluğu giderir.
  • Seratonin (mutluluk hormonu) yükselmesine yardımcı olur.
  • Göz sağlığını korur.
  • Bağışıklığı güçlendirir.
Daha fazla öğe...