5 Şehir hangileri?

İçindekiler:

  1. 5 Şehir hangileri?
  2. Yaşadığım Gibi kimin eseridir?
  3. Yaşadığım Gibi Hangi tür?
  4. Bes Sehir kaç sayfa?
  5. Yaşadığım Gibi kimin eseri ve türü?

5 Şehir hangileri?

Ankara, Erzurum, Konya, Bursa, İstanbul şehirleri yazarın gözünden anlatılmakta. Beş Şehir, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın, hayatının tesadüfleri olan Ankara, Erzurum, Konya, Bursa, İstanbul şehirlerini anlattığı deneme türü eseri.

Yaşadığım Gibi kimin eseridir?

Ahmet Hamdi Tanpınar Yaşadığım Gibi/Yazarları Ahmet Hamdi Tanpınar'ın çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanmış yazılarından derlenen Yaşadığım Gibi yazarın, şair, hikayeci, roman ve edebiyat tarihçisi olarak milli kültürümüzle ilgili özlü fikirlerini yansıtmaktadır.

Yaşadığım Gibi Hangi tür?

yaşadığım gibi türü nedir? Ahmet Hamdi Tanpınar Yaşadığım Gibi kitabındaki yazılarını aslında farklı gazete ve dergilerde parça parça yayınlamıştır. Bu yazılar derlenmiş ve Kültür Edebiyat Yazıları türü olarak kitap haline gitirilmiştir. Genel tanım olarak Deneme türü olarak da kabul edilir.

Bes Sehir kaç sayfa?

Beş Şehir
Yayın Tarihi:15.09.2017
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:224
Cilt Tipi:Karton Kapak
Kağıt Cinsi:Kitap Kağıdı
2 satır daha

Yaşadığım Gibi kimin eseri ve türü?

Tanpınar'ın deneme ve makaleleri de vardır. Özellikle "Beş Şehir" adlı eserinde Ankara, Erzurum, Bursa, Konya, İstanbul'un tabiatından kültürüne kadar tanıtıldığı görülür. Makalelerini "Yaşadığım Gibi" adıyla kitap haline getirmiştir.