Atardamar hangi bacakta?

İçindekiler:

  1. Atardamar hangi bacakta?
  2. Kılcal varisler nasıl geçer?
  3. Damar darlığı nedir?
  4. Şah damarı ne tarafta?
  5. Beyindeki kılcal damar tıkanıklığı nasıl açılır?

Atardamar hangi bacakta?

Bacağın atardamarları: Dış iliak damar kasıkta karnı terkeder ve ana femoral atardamar adını alır. Bu damar bacağın üst bölümünün adelelerine giden derin femoral damarı ve bacağın daha aşağılarına ilerleyen yüzeyel femoral damarı oluşturur.

Kılcal varisler nasıl geçer?

Günümüzde kılcal damar varislerinin tedavisinde genellikle skleroterapi yöntemi uygulanmaktadır. Bu yöntem halk arasında iğne tedavisi olarak da tanımlanmaktadır. Hastanede yatışa ihtiyaç duyulmayan sklerotapi yönteminde damar içerisinde verilen ilaçla damarın zaman içerisinde büzüşerek yok olması amaçlanmaktadır.

Damar darlığı nedir?

Beyin ve kalp dışındaki vücudun diğer tüm organlarına kan akımının bozulmasına neden olan atardamar darlığı ya da tıkanıklığına periferik arter hastalığı denir. Sıklıkla bacak damar tıkanıklığı yerine kullanılır ve damar duvarında aterosklerotik plak birikimi sonucunda oluşur.

Şah damarı ne tarafta?

Sağ ve solda bulunan şah damarları, aorttan ayrılarak beyne giden ana atardamarlardır. Şah damarının tıptaki adı, "arteria carotis communis" olarak bilinir. Boynun sol tarafında bulunan şah damarının uzunluğu, sağdakinden 4-5 cm daha fazladır.

Beyindeki kılcal damar tıkanıklığı nasıl açılır?

Damar tıkanıklığı ileri seviyedeyse anjiyoplasti ve bypass ameliyatı yapılır. Anjiyoplastide tıkalı damarlar mekanik olarak balon ile genişletilir ve açılır.Ülkemizde ve dünyada sıkça başvurulan bir yöntem olan bypass ameliyatıyla ise damar tıkanıklığı sorunu çözülür ve hasta hayatına normal bir şekilde devam edebilir.