Hamilelikte nemlendirici kullanılır mı?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte nemlendirici kullanılır mı?
  2. Gebelikte kas gevşetici krem kullanılır mı?
  3. Hamilelikte aloe vera sürülür mu?
  4. Hamilelikte C vitamini kullanılır mı?
  5. Hamile kadın ağrı kesici krem kullanabilir mi?

Hamilelikte nemlendirici kullanılır mı?

"Nemlendiriciler ve güneş koruyucular gebelik boyunca doktora danışılarak kullanılabilir. Özellikle güneşli havalarda, dışarı çıkarken güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.

Gebelikte kas gevşetici krem kullanılır mı?

Çünkü kas gevşetici ve türevi ilaçların hamilelikte kullanımı risklidir. Özellikle fetüsün geliştiği dönemde bu tarz ilaçlar vücut içerisinde emildiğinde bebeğinizi olumsuz yönde etkiler. Bu ilaçları kullanmak özellikle kalp gelişimine etki ettiği için zorunlu kalmadıkça kullanmamak gerekir.

Hamilelikte aloe vera sürülür mu?

Hamileler ve emziren anneler: Hamile iseniz yahut emziren bir anne iseniz, aloe vera kullanmamalısınız. Hamilelikte düşüğe yol açtığına ilişkin raporlar mevcuttur.

Hamilelikte C vitamini kullanılır mı?

C vitamini, özellikle kan damarlarında önemli olan kollajen oluşumu için önemlidir. C vitamini hücreleri korur ve sağlıklı olmalarına yardımcı olur. C vitamini aynı zamanda beslenmenizdeki demirin emilimini artırır. Hamile kadınların günde yaklaşık 60mg C vitamini alması gerekir.

Hamile kadın ağrı kesici krem kullanabilir mi?

Bebeklerde bir rahatsızlığa yol açmaması açısından gebelerde ağrı kesici olarak ağızdan parasetamol almak ve yüzeysel ağrı kesici kremler kullanmak tavsiye edilmektedir.