Yarasaların neden gözü var?

İçindekiler:

  1. Yarasaların neden gözü var?
  2. Yarasalar yollarını nasıl bulur?
  3. Yarasanın çıktığını nasıl anlarız?
  4. Yarasayı ne uzaklaştırır?
  5. Eve yarasa girdiğini nasıl anlarız?
  6. Eve giren yarasa nasıl çıkarılır?

Yarasaların neden gözü var?

Yarasalar iyi işitme yeteneklerini gecenin karanlığında yiyecek bulmak için, gözlerini ise günün ışığında yiyecek bulmak için kullanırlar.

Yarasalar yollarını nasıl bulur?

Yarasanın ekolokasyon ile yön bulması Yarasanın kulakları oldukça duyarlı yapıdadır ve avını sadece dinleyerek bulmasına izin verir. Yarasanın kulak çıkıntıları akustik özellikteki bir Fresnel lens gibi çalışıyor. Hayvan bu sayede toprakta yaşayan böceklerin hareketini ve havadakilerin kanat çırpmasını duyabiliyor.

Yarasanın çıktığını nasıl anlarız?

Eğer yarasa halen evin içindeyse uçmasından ve sağa sola çarpmasından ses gelecektir. Bu sırada sizin sesinizi duyarsa korkarak telaşlanacak ve çıkış yolunu bulamayacaktır. Karanlıkta kaldığı odada çarpa çarpa doğru yolu bulacak ve sonunda evinizden çıkacaktır. Bu süre 1 ile 3 saat arasında değişebilir.

Yarasayı ne uzaklaştırır?

1. Naftalin kullanın. Yarasaların yuvalarını bulun ve yuvaların yakınlarına, küçük kapların içerisine koyduğunuz naftalinleri yerleştirin. Naftalin kokusu yarasaların uzaklaşmasını sağlayacaktır.

Eve yarasa girdiğini nasıl anlarız?

Eğer yarasa halen evin içindeyse uçmasından ve sağa sola çarpmasından ses gelecektir. Bu sırada sizin sesinizi duyarsa korkarak telaşlanacak ve çıkış yolunu bulamayacaktır. Karanlıkta kaldığı odada çarpa çarpa doğru yolu bulacak ve sonunda evinizden çıkacaktır.

Eve giren yarasa nasıl çıkarılır?

Yarasayı kuşatın. Odadaki ışıkları ve açık kapı veya pencerenin dışındaki dış ışıkları kapatın. Yarasayı çıkışa yakın bölgeden uzaklaştırabilecek herhangi bir televizyon, radyo veya klima varsa kapatın. Yarasayı ürkütecek ve onu şaşkına çevirecek sesler çıkartmamaya çalışın. 3. Kapılarınızı ve pencerelerinizi açın.