Kıyafetlerde P ne demek?

İçindekiler:

  1. Kıyafetlerde P ne demek?
  2. Tek nokta ütü kaç derece?
  3. Ağartıcı kullanılmaz ne demek?
  4. Hafif yıkama nedir?
  5. Kare içinde çarpı işareti ne anlama gelir?
  6. Üçgen üstü çarpı ne demek?
  7. Ağartıcı ne demek?
  8. Ağartıcı madde ne demek?

Kıyafetlerde P ne demek?

Daire içerisindeki 'P' harfi ise TriklorEtilen hariç tüm kuru temizleme kimyasallarının kullanılabileceğini bildirir. Aynı sembolün alt kısmında çizgi bulunanı ise hassas kuru temizleme sembolüdür.

Tek nokta ütü kaç derece?

İki nokta yaklaşık 150 derecelik bir sıcaklıktır. Bir nokta ise ütüleme ve cendereden geçirme işlemi için yaklaşık 110 derecelik bir sıcaklığın tamamen yeterli olduğu anlamına gelir.

Ağartıcı kullanılmaz ne demek?

Gerektiği zaman ağartıcı bir madde kullanabileceğinize dair sembolü içerir. Ağartıcı ürünler kullanılamaz. Bu giysinin solmazlığı yada yapısal olarak ağartıcılara karşı direnci yoktur. Çamaşırın yıkanması gerektiğinde yalnızca klor içermeyen ve renkleri koruyan ağartıcı madde kullanılabilir.

Hafif yıkama nedir?

Hafif yıkama etiketi: 30 derecelik yıkamalara dayanıklı olan türdür. Çok hafif sıcaklarda yıkanması gereken ürünlere yerleştirilir, polyester alaşımlıdır. Orta derece yıkama etiketi: 60 derecelik yıkamalara dayanıklıdır. Bu etiket türü de polyester alaşımlıdır ve çift taraflı baskı yapmaya uygundur.

Kare içinde çarpı işareti ne anlama gelir?

Çarpı işareti, olumsuzluk veya onay bildirmek için kullanılan bir işarettir. Olumsuz olarak "buna katılmıyorum" veya "hayır, bu bilgi doğrulanmadı" anlamında kullanılabilir. Onay olarak ise kullanımının bir örneği oy pusulalarıdır. Sıkça tik işaretinin karşıtı olarak kullanılır.

Üçgen üstü çarpı ne demek?

Üzerinde çarpı işareti bulunan bir üçgen ağartıcıdan uzak durmanız gerektiği anlamına gelir!

Ağartıcı ne demek?

Beyazlatmak ve leke çıkarmak amacı ile geliştirilmiş oksijen bazlı ağartıcı yardımcı yıkama ürünüdür. Mutlaka bir ana yıkama deterjanı ile birlikte kullanılmalıdır. Tekstil üzerine direkt uygulanmamalıdır. Yalnız beyaz çamaşırlarda kullanılmalıdır.

Ağartıcı madde ne demek?

Unların içinde bulunan doğal renk maddelerinden kaynaklanan sarı rengini gidermek için ağartıcı olarak nitelenen kimyasal maddeler çeşitli ülkelerde kullanılmakta. Ağartıcı maddelerin en bilinenleri benzoyl peroksit, hidrojen peroksit, potasyum bromat, potasyum iyodat ve azodicarbonamid.