Burçlara inanmak caiz midir?

İçindekiler:

  1. Burçlara inanmak caiz midir?
  2. Burçlar ilk ne zaman ortaya çıktı?
  3. Burç dinimizde var mıdır?
  4. Kova burcu nasıl ortaya çıktı?

Burçlara inanmak caiz midir?

Azerbaycan'dan yayına bağlanan Yasemen, 'Şans bilekliği takmak ve burçlara inanmak caiz midir?' sorusu üzerine Hatipoğlu, "Dinen bir sıkıntı bulunmuyor. Biz uğura inanırız. Uğursuzluğa inanmayız.

Burçlar ilk ne zaman ortaya çıktı?

Başlangıçtaki bu ilk sorulardan astroloji doğdu. Hiç kimse, astrolojinin yazı öncesi geleneğinin ne kadar eski olduğunu tam olarak bilmiyor. Yazılı tarihte ilk ortaya çıkışı ise MÖ 2500 yılında, gezegenlerin insanın kaderini etkileyen güçlü tanrılar olduğuna inanılan Mezopotamya'da olmuştur.

Burç dinimizde var mıdır?

KUR'AN-I KERİMDE BURÇLARIN YERİ İfâde ilk âyette geçer. Mânâsı şöyledir: “Yemin olsun burçlarla dolu gökyüzüne.” Dînimizde burçların yeri, astronomi ilminin konusunu teşkil edecek derecede vardır. Konu genel itibarıyla pozitif bilimlerin, özel olarak da astronomi ilminin konusu oldukça İslâmiyet'e ters düşmez.

Kova burcu nasıl ortaya çıktı?

Kova Burcu (21 Ocak-19 Şubat): En eski burçlardan biridir ve su takımyıldızlarının arasında kalır. Yunan mitolojisinde kova burcunun yöneticisi Uranüs, dünyayı yaratan bilinç olarak görülür. Mite göre Zeus, tanrılara içecek sunmak üzere genç bir çoban olan Ganymed'i Olympus dağına kaçırır.