Izmir urla neresi?

İçindekiler:

  1. Izmir urla neresi?
  2. Urla'nın genel özellikleri nelerdir?
  3. Urla hangi şehire bağlı?
  4. Urla'nın havası nasıl?
  5. Urla ne zaman ilçe oldu?
  6. Urla Devlet Hastanesi hangi Otobüs gider?
  7. Eski Urla neresi?
  8. Urlada kaç köy var?
  9. İzmir urla kaç para?
  10. İzmir urla otobüsleri nereden kalkıyor?

Izmir urla neresi?

İzmir'in ilçelerinden biri olan Urla kendi adını taşıyan yarımadanın merkezinde yer almaktadır. İzmir'e 35 kilometre uzaklıkta bulunan Urla'nın doğusunda Güzelbahçe, batısında Çeşme, kuzeyinde Ege Denizi, güneyinde Seferihisar ve Düden Körfezi ile komşudur.

Urla'nın genel özellikleri nelerdir?

Arazi yapısı dağlık ve tepeliktir. Dağlar bozuk baltalık ormanlarla kaplıdır. Akdeniz ikliminin bütün özelliklerine sahip Urla'nın İzmir körfezinden Karaburun ve Foça açıklığının karşısında yer alması sonucu sürekli esinti olduğundan yaz ayları sıcak, kış ayları ılık ve yağışlıdır.

Urla hangi şehire bağlı?

İzmir'in merkezine 35 km uzaklıkta olan bir ilçesidir. Doğusunda Güzelbahçe ve Seferihisar, kuzeyinde ve güneyinde Ege denizi, batısında Çeşme yer almaktadır.

Urla'nın havası nasıl?

Urla'nın havası İzmir havasına paralel olarak genellikle açık ve güneşlidir. bu özelliği ile Urla birçok etkinlik ve festivale ev sahipliği yapar. Urla, Türkiye'de en çok enginar üretilen yerdir.

Urla ne zaman ilçe oldu?

Devlet İstatistik Enstitüsü'nün verilerine göre (2000) toplam nüfusu yaklaşık 49 bin civarında olan ilçenin yüzölçümü 721 kilometrekaredir. Urla İlçesi 1867 yılında İzmir İline bağlı İlçe statüsüne kavuşmuş, İlçe merkezinde ilk Belediye Teşkilatı 1890 yılında kurulmuştur.

Urla Devlet Hastanesi hangi Otobüs gider?

Bu Otobüs hatları Urla Devlet Hastanesi yakınından geçiyor: 761, 984.

Eski Urla neresi?

Antik çağlara uzanan tarihi ile Urla'nın eski ismi Klazomenai'dir. On iki İyon kentinden biri olan Klazomenai, Limantepe mevkiinde yer almaktadır. Bugüne dek yapılan kazı çalışmalarının ardından bölgenin tarihçesinin en az dört bin yıla dayandığı tahmin edilmektedir.

Urlada kaç köy var?

URLA MAHALLELERİ VE KÖYLERİ, İZMİR
İLÇE ADIURLA MAHALLE SAYISIURLA KÖY SAYISI
URLA370

İzmir urla kaç para?

Urla Seferleri için İzmir'den belirlenen ücret tarifesi tam bilet 6 lira öğrenci bileti ise 3.60 TL oldu.

İzmir urla otobüsleri nereden kalkıyor?

2. Urla'ya dolmuşla ulaşım Urla dolmuşları Fahrettin Altay Aktarma Merkezi'nin yanındaki Üçkuyular Semt Garajı'ndan hareket ediyor. Urla'dan İzmir'e ilk araç 05.00'te, son araç 23.00'te, İzmir'den Urla'ya ilk araç 06.10'da son araç 01.00'de hareket ediyor. Seferlerin bir kısmı ekspres olarak düzenleniyor.