Kanal tedavisi olan diş ağrı yapar mı?

İçindekiler:

  1. Kanal tedavisi olan diş ağrı yapar mı?
  2. Kanal tedavisi ve dolgu nasıl yapılır?
  3. Önceden kanal tedavisi yapılan diş neden ağrır?
  4. Kanal tedavi sürecinde hangi komplikasyonlar görülür?

Kanal tedavisi olan diş ağrı yapar mı?

Kanal tedavisinden sonra şiddetli ağrı yaygın olmamakla birlikte, tedavi edilen bölgede biraz ağrı hissetmeniz normaldir. American Association of Endodontists, iyileşme süresince diş çevresindeki bölgenin ağrılı ve hassas olmasının mümkün olduğunu açıklamaktadır.

Kanal tedavisi ve dolgu nasıl yapılır?

Kanal tedavisi, dişin merkezindeki küçük, iplik şeklinde olan dokunun, yani dişözünün (pulpa) çıkarılma işlemine denir. Hasar gören, hastalanan veya ölen pulpa çıkarıldığında, geriye kalan boşluk önce temizlenir sonra diş formatında şekillendirilerek tekrar doldurulur. Bu işlemle kök kanalı kapatılır.

Önceden kanal tedavisi yapılan diş neden ağrır?

Kanal tedavisi sırasında dişin sinirleri alınmaktadır, bu yüzden kanal tedavisi görmüş bir diş, dış uyaranlardan etkilenmemektedir. Tedavi sonrasında ilk birkaç hafta hafif ağrı veya çiğnemede hassasiyet olabilir çünkü dişin de vücudumuzdaki her doku gibi iyileşmek için zamana ihtiyacı vardır.

Kanal tedavi sürecinde hangi komplikasyonlar görülür?

Uzun dönemde kanal tedavisi yapılan dişlerde oluşabilecek en önemli komplikasyon dişlerde oluşabilecek kırıklardır. Özellikle tedavi sonrasında dolgu malzemeleri ve kaplamalar ile yeterince iyi restore edilemeyen dişlerin dikey olarak kırılması söz konusu olabilmektedir.