Pırlantada G ne demek?

İçindekiler:

  1. Pırlantada G ne demek?
  2. Pırlanta vs sı ne demek?
  3. Pirlantada g mi H mi?
  4. Elmasta G ne demek?
  5. Pırlantada color nedir?
  6. Berraklık vs mi sı mı?
  7. Pırlanta da h mi G mi?
  8. Pırlantada P1 ne demek?
  9. Efektli pırlanta ne demek?
  10. Vs sı ne demek?
  11. Berraklık si ne demek?
  12. Pırlanta yüzüğün kaç karat olduğu nasıl anlaşılır?

Pırlantada G ne demek?

G – J renk pırlanta: Beyaz kategorisindedirler. Kendinden daha beyaz (ekstra beyaz) pırlantalarla yan yana gelmedikçe içerdiği çok az renk tonu algılanamayacak, beyaz olarak kabul edilen pırlantalardır. Kalite olarak iyi ve fiyat olarak da caziptirler.

Pırlanta vs sı ne demek?

SI berraklığında bir taş ile VS yada VVS arasındaki fark nedir? SI1 berraklığındaki bir pırlantada tüketici pırlanta ki izleri çıplak gözle göremez. ... VS taşlarda ise yine pırlantacıların sahip olduğu büyüteç ile pırlantaya bakmanız gerekmektedir.

Pirlantada g mi H mi?

F ve G renk iki pırlantayı tüketicinin çıplak gözle ayıramama ihtimali çok yüksektir. H ise sarı tonlar ve beyaz tonlar arasında geçiş rengi sayılabilecek bir ara tektaş pırlanta rengidir. Tüm dünyada H hatta I renk pırlantalar çoğunlukla ticari taşlar olarak kabul edilir. ... G renk tektaş yüzük bulursanız şükrederdiniz.

Elmasta G ne demek?

Pırlantada G; Renk (Color), sınıflandırmasının bir diğer değeridir. F color gibi, pırlantanın rengini açıklar. Yalnız F'den daha renklidir. Elbette bu renk farklı çok iyi bir şekilde, profesyonel bir gözle ve aletlerle incelendiğinde farkedilebilir.

Pırlantada color nedir?

Pırlantada renk D ile Z arası bir skalada beş genel kategoride değerlendirilir. Bunlar; ekstra beyaz (colorless – renksiz), beyaz (nearly colorless – neredeyse renksiz), zayıf sarı (faint yellow), çok açık sarı (very light yellow) ve açık sarıdır (light yellow).

Berraklık vs mi sı mı?

Pırlanta rengi çıplak gözle daha kolay fark edilebilir bir şey iken berraklık böyle bir durum değildir. ... SI1 berraklık pırlanta kötü değildir, VS2 berraklık da kötü değildir. Çıplak gözle görülmeyecek izler varsa SI1 olmasını sorun etmenize gerek yoktur.

Pırlanta da h mi G mi?

F ve G renk iki pırlantayı tüketicinin çıplak gözle ayıramama ihtimali çok yüksektir. H ise sarı tonlar ve beyaz tonlar arasında geçiş rengi sayılabilecek bir ara tektaş pırlanta rengidir. Tüm dünyada H hatta I renk pırlantalar çoğunlukla ticari taşlar olarak kabul edilir. ... G renk tektaş yüzük bulursanız şükrederdiniz.

Pırlantada P1 ne demek?

Bu yüzden ön izlemede SI almış olan bir pırlanta HRD elmas sertifikası çıkartıldığında SI2 kriterinin altında kalıyor ise doğal olarak (SI3 seçeneği atlanır) ve direkt olarak P1(I1) olarak derecelendirilir. Hrd firmasının sunduğu bu hizmet tüccar açısından oldukça faydalı bir hizmettir.

Efektli pırlanta ne demek?

Efektli pırlanta küçük boyuttaki birçok pırlanta taşın bir araya getirilerek büyük boyutlu taş etkisi yaratılması anlamına gelir. Küçük karaltı taşları efekt ile büyütme işlemi de diyebiliriz.

Vs sı ne demek?

VVS'in ingilizcesi Very Very Small yani çok çok küçük izler anlamına gelir. VS'in açılımı ise Very Small çok küçük izler anlamına gelir. 1 ve 2 dereceleri ise izlerin tipine, yerine ve yoğunluğuna göre derecelendirmedir. İz adetini belirtmez, sadece 1 derecesinin 2 derecesinden daha iyi olduğunu ifade eder.

Berraklık si ne demek?

SI 1 berraklığındaki bir pırlantada tüketici pırlantada ki izleri çıplak gözle göremez. Bu izleri pırlantacıların sahip olduğu büyüteçler ile eğitimli bir göz görebilir. Bu açıdan bütçeye göre SI 1 pırlanta almakta makbuldür.

Pırlanta yüzüğün kaç karat olduğu nasıl anlaşılır?

Bir pırlantanın kaç karat olduğunu anlamanız için sertifikasına bakmanız yeterli olacaktır. Pırlanta ile birlikte size sunulan sertifikada satın aldığınız pırlantanın kaç karat olduğu yazılıdır. Sertifikalar pırlantaların adeta kimlik belgeleridir.