CCL2 varis çorabı ne demek?

İçindekiler:

  1. CCL2 varis çorabı ne demek?
  2. Varis çorabı 140 Den ne demek?
  3. Varis çorabı neye göre seçilir?
  4. Varis çorabı giymek zararlı mı?
  5. Varis çorabı nasıl kullanılır?
  6. Varis çorabı her gün yıkanır mı?

CCL2 varis çorabı ne demek?

CCL basınç değeri anlamına gelmektedir. CCL1 18-21 mm/Hg, CCL2 23-32 mm/Hg, CCL3 34-46 mm/Hg ve CCL4 49 mm/Hg'den yüksek olan değer. ... Varis çoraplarının temizliği doğru yapılırsa basıncını 6 ay kadar korur.

Varis çorabı 140 Den ne demek?

Varis çorapları bacak damarlarındaki kan akışını düzenleme ve bacaklarda birikmesini önlemek amacı ile kullanılan özel çoraplardır. Bu çoraplar ayak bölgesinde daha çok basınç uygularken yukarı çıktıkça kademeli olarak azalan bir basınca sahip özel olarak üretilmiş çoraplardır.

Varis çorabı neye göre seçilir?

Çorabın bacak boyunuza uygun olması önemlidir. İdeal varis çorabı ayakları daha fazla sıkar, kalçaya doğru gittikçe basınç azalır. Özellikle diz üstü ve kasık tipi çoraplarda ve baseni geniş kişilerde, çorabın üst kısmı kıvrılabilir ve aşağıya kayabilir.

Varis çorabı giymek zararlı mı?

Varis çorapları farklı basınç noktaları oluştururlar ve yanlış ürünlerin kullanımı kaş yapayım derken göz çıkartabilir, size zarar olarak da dönebilir. Hayat kalitenizi arttırmak isterken, hayat daha da çekilmez hale gelebilir.Her bacağa da varis çorabı uygun olmayabilir.

Varis çorabı nasıl kullanılır?

Varis Çorabı Nasıl Kullanılmalı? Varis çorabını kişiler sabah uyandıklarında, henüz yataktan çıkmadan giymelidir. Ancak çorapların giyilmesine özen gösterilmelidir. Bunları kolay bir şekilde giymek için, ucu açık çoraplarda önce ayağa mutfak eldiveni geçirilmeli ve üzerinden varis çorabı giyilmelidir.

Varis çorabı her gün yıkanır mı?

Her gün yıkanan her ürün gibi çamaşır makinesi varis çoraplarınıza zarar verebilir. Bu nedenle elde yıkamayı tercih edin. Eğer elde yıkamak her zaman mümkün olmuyorsa ve çamaşır makinesi kullanmak zorundaysanız o zaman elde yıkama programına ayarlayın ve çorabınızı 30 derecede yıkayın.