Efor testi tansiyon kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. Efor testi tansiyon kaç olmalı?
  2. Kalp atım hızı kaç olmalı?
  3. Eforda ne belli olur?
  4. Efor testi sonuçları nasıl okunur?

Efor testi tansiyon kaç olmalı?

Kan basıncının 180/110'un üstünde olması efor testi için engel teşkil eder ve testin ertelenmesini gerektirebilir. Bu nedenle izin verilen tansiyon ilaçlarınızı test günü de almanız doğru olacaktır.

Kalp atım hızı kaç olmalı?

Yetişkin ve sağlıklı insanlarda kalp atış hızı dakikada 60-100 aralığında olması normaldir. Uzun zamandır sporla ilgilenen kişilerde nabız 45-60 seviyelerine kadar düşer. Kalp atış hızınız dinlenme esnasında ne kadar düşük ise o kadar iyidir.

Eforda ne belli olur?

Kalp damar hastalıkları ile ilgili pek çok hastalığın tanısı için kullanılan Efor testi, kişiye uygun egzersiz yaptırılarak kalp iş yükünün arttırılması ve yüklenme esnasında kalp kasının beslenmesinde yetersizliğe yol açabilecek bir kalp damar hastalığının olup olmadığının tespiti için yapılır.

Efor testi sonuçları nasıl okunur?

Hastanın göğsüne EKG kaydı amacıyla elektrodlar yapıştırılarak kişinin istirahat halinde nabız ve tansiyonun ölçülür. Devamında kişi yatarken, ayakta ve bir dakika süreyle derin nefes alıp verirken işleme devam edilir ve takiben EKG'niz ölçm yapılır. Testin başlangıcında koşu bandı yavaş ve az eğimle hareket eder.