Isviçre vatandaşlığı nasıl kazanılır?

İçindekiler:

  1. Isviçre vatandaşlığı nasıl kazanılır?
  2. Isviçre C oturum izni nasıl alınır?
  3. İsviçre'de yaşamak için ne gerekli?
  4. İsviçre iltica kabul ediyor mu?

Isviçre vatandaşlığı nasıl kazanılır?

İsviçre vatandaşlığı elde etmek için temel olarak 3 yol vardır: Doğum yoluyla vatandaşlık, evlilik yoluyla vatandaşlık ve vatandaşlığa kabul yoluyla vatandaşlık. Amerika Birleşik Devletleri'nin aksine İsviçre topraklarında doğan her çocuk İsviçre vatandaşı olmaz.

Isviçre C oturum izni nasıl alınır?

C kategorisindeki oturma iznine başvuru yapılabilmesi için, başvuru sahibinin en az 10 yıl İsviçre'de ikamet etmiş olması gereklidir. Bazı ülke vatandaşları için daha kısa olan bu ikamet süresi, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada vatandaşları için 5 yıldır.

İsviçre'de yaşamak için ne gerekli?

İsviçre, ülkesinde yerleşmek isteyen tüm dünya ülkesi vatandaşlarından oturum izni almalarını talep etmektedir. İsviçre'de ne kadar süre boyunca ikamet edeceğinize yönelik çeşitli oturum izinleri mevcuttur. Kendi seyahat sürenize veya seyahat amacınıza yönelik bir oturum izni almanız gereklidir.

İsviçre iltica kabul ediyor mu?

İsviçre'ye iltica etmek isteyen kişi İsviçre sınır kapılarında veya bulunduğu ülkede İsviçre'ye iltica başvurusunda bulunabilir. İsviçre'de iltica başvurusunu incelemeye ve bu konuda karar vermeye yetkili Kurum (Staatssekretariat für Migration) kısa adı SEM olan İsviçre Göç Sekreterliği'dir.