AÖF Aşçılık mezunları ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. AÖF Aşçılık mezunları ne iş yapar?
  2. Aşçılık Açıköğretim okunur mu?
  3. Aşçılar nasıl iş bulur?
  4. Turizm okuyanlar nerelerde staj yapabilir?
  5. Yaşlı Bakım staj kaç gün?
  6. Yaşlı Bakım Hizmetleri Bölümü Nedir?

AÖF Aşçılık mezunları ne iş yapar?

Aşçılık Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, turizm endüstrisinde konaklama, yiyecek-içecek, banket ve endüstriyel yemek hazırlama işletmelerinin mutfak ve servis başta olmak üzere ilgili birimlerinde çalışma olanağına sahip olabilmektedirler.

Aşçılık Açıköğretim okunur mu?

Bu bölümden mezun olabilmek için, 120 AKTS kredilik alınan derslerin başarı ile tamamlanması gerekir. ... Öğrenciler, mezuniyet koşullarını yerine getirdikleri takdirde, Açıköğretim Fakültesi Aşçılık Önlisans Programı Diploması almaya hak kazanırlar.

Aşçılar nasıl iş bulur?

Aşçılık okuyan kişilerin mezun olduktan sonra bulmaları oldukça kolaydır....Aşçılık bölümünden mezun kişilerin çalışabileceği yerlerden bazıları şuralardır:
  • Hastaneler.
  • MEB e bağlı yatılı ya da gündüzlü okullar.
  • Fabrikalar.
  • Büyük İşletmeler.
  • Restoranlar.
  • Oteller.

Turizm okuyanlar nerelerde staj yapabilir?

Öğrencilerimiz stajlarını 5 yıldızlı uluslararası otellerde, A Grubu seyahat acentalarında, havayolu şirketlerinde, büyük restoranlar ve eğlence mekânlarında yapmaktadırlar.

Yaşlı Bakım staj kaç gün?

I. Sınıf yaz döneminde 20 günlük zorunlu yaz stajı uygulaması ve II. Sınıfın güz ve bahar yarıyıl döneminde de haftada 1 gün olmak üzere 14 hafta dönem içi staj uygulaması yapılmaktadır.

Yaşlı Bakım Hizmetleri Bölümü Nedir?

Yaşlı bakımı programı iki yıllık ön lisans eğitim-öğretimi kapsamaktadır. Yaşlı bakımı programının eğitim esaslarını; yaşlının temel özelliklerini ve gereksinimlerini bilme ve bu doğrultuda yaşlının ihtiyaçlarını karşılama becerisi kazanma, aynı zamanda da yaşlıya bütüncül yaklaşabilme yetisi oluşturmaktadır.