Bebeğin kalbinde üfürüm nedir?

İçindekiler:

  1. Bebeğin kalbinde üfürüm nedir?
  2. Kalp de üfürük ne demek?
  3. Üfürüm sesi nasıl olur?
  4. Birinci kalp sesi nedir?

Bebeğin kalbinde üfürüm nedir?

Bu üfürümler, kalbin çalışması sırasında kan pompalanırken oluşan doğal titreşimlerdir. Bu üfürümler masum üfürüm olarak adlandırılır ve hafif şiddette seslerdir. Çocuklarda göğüs duvarı erişkinlere göre daha ince olduğu için çocukluk çağlarında masum üfürümler çok daha sık rastlanır ve yıllarca duyulabilir.

Kalp de üfürük ne demek?

Kanın kalp içerisinde dolaşımı sırasında kalbe ait yapıların titreşimiyle oluşan üfleme ya da uğultu sesine benzeyen sese 'üfürüm' adı verilir. Üfürüm kalp kapaklarının kapanmasıyla ortaya çıkan kalp seslerine ek olarak duyulan bir sestir. Üfürüm bir hastalık adı değildir. Kalpte duyulan fazla sese verilen isimdir.

Üfürüm sesi nasıl olur?

Kan düz şekilde akarken ses çıkarmazken, girdaplı akım etrafındaki yapılara sürtündüğü için doğal olarak farklı bir SES çıkarır. Bu ses nadir olarak çıplak kulağımızla duyulur ama esas olarak doktorun kulağına taktığı steteskop cihazı ile duyulur. İşte bu sese ÜFÜRÜM denir.

Birinci kalp sesi nedir?

Birinci kalp sesi olan S1, mitral ve triküspit kapakların kapanması sonucunda; ikinci kalp sesi olan S2 ise aort ve pulmoner kapakların kapanması sonucunda oluşur [4].