İçindekiler:
- Mehmet Kırkıncı hangi cemaatten?
- Mehmet Kırkıncı Hoca ne zaman vefat etti?
- Mehmet Kırkıncı Hoca Kimdir?
- Said Nursi hangi tarikata bağlı?
- Kim bu okuyucular?
- Meşveret grubu ne demek?
- Okuyucular Hangi cemaat?
- Hüsnü Bayramoğlu Kimdir?
Mehmet Kırkıncı hangi cemaatten?
Bu madde Şubat 2020 tarihinden bu yana işaretli olarak durmaktadır. Mehmed Kırkıncı, (d. 1928; Güllüce, Aziziye, Erzurum - ö. ; Erzurum), Türk din alimi ve yazar. Nur Cemaati'nin önde gelen isimlerinden ve kanaat önderlerindendir.
Mehmet Kırkıncı Hoca ne zaman vefat etti?
Mehmed Kırkıncı/Ölüm tarihi
Mehmet Kırkıncı Hoca Kimdir?
Din Adamı, Yazar
Mehmed Kırkıncı Hocaefendi Nur Cemaati'nin önde gelen isimlerindendir ve Nur Cemaati'nin Erzurum kolunun önderidir. 1928 yılında, Erzurum merkeze bağlı Güllüce köyünde dünyaya geldi. Uzun yıllar ilim tahsilinde bulundu. 1955 yılında Bediüzzaman Said Nursi ile Isparta'da tanıştı.
Said Nursi hangi tarikata bağlı?
Nur Cemaati,
Nurcular veya Risale-i Nur hareketi, Said Nursi tarafından telif edilen Risale-i Nur adlı eserlerin bilgileri istikametinde teşekkül eden 20. yüzyıl başlarında doğan İslâmî harekettir. İtikâdi ve fıkhi bakımdan Sünnî İslâm'a bağlıdırlar.
Kim bu okuyucular?
Zübeyir Gündüzalp, Ceylan Çalışkan, Mustafa Sungur, Bayram Yüksel, Mehmet Fırıncı, Mehmet Emin Birinci ve Bekir Berk gibi ikinci kuşaktan Nurcular ise cemaate sonradan katılmışlardı. Bu ekip, Said Nursi'nin eserlerini Latin harfleriyle kitap halinde basıyordu. Bu nedenle onların adı da '
Okuyucular'dı.
Meşveret grubu ne demek?
Nurcu hareket içerisinde yer alan
Meşveret grubu, dinsel nedenlerle bekâreti açıkça teşvik etmekte ve böylesine bir hayatı tercih eden üyelerini “vakıflık kurumu” adı altında evlenmeyip bekâr kaldıkları sürece sosyo-ekonomik olarak desteklemektedir.
Okuyucular Hangi cemaat?
Nur
cemaati kolları : Nur Cemaatinin şu gruplara ayrılmıştır : Yazıcılar,
Okuyucular, Meşveret, Nesil, Yeni Asya, Kurdoğlu, Med-Zehra ve Zehra Vakfı. Fethullah Gülen ve hareketi de Nurcular grubundandır.
Hüsnü Bayramoğlu Kimdir?
Bayramoğlu tarihinde Karabük'ün Safranbolu ilçesinde dünyaya geldi. Babası Hıfzı
Bayramoğlu tarafından 14-15 yaşlarındayken Bediüzzaman Said Nursi'nin hizmetine verilmiş ve Bediüzzaman'ın vefatına kadar bu görevde kalmış. 1942'de yedi yaşında olan
Hüsnü Bayramoğlu risaleler yazmaya başlar.