Kara Leke ilacı ne zaman atılır?

İçindekiler:

  1. Kara Leke ilacı ne zaman atılır?
  2. Kara leke ne demek?
  3. Elma ağaçlarına hangi ilaç atılır?
  4. Domateste kara leke hastalığı nedir?
  5. Elmalara bordo bulamacı ne zaman yapılır?
  6. Bellis tarım ilacı ne ise yarar?
  7. Meyve ağaçlarına ne zaman ilaç atılır?
  8. Elma iç kurdu ilacı ne zaman yapılır?
  9. Delegate ilaç ne işe yarar?
  10. Kirazlara ne zaman ilaç atılır?
  11. Elma iç kurduna hangi ilaç kullanılır?
  12. Mildiyö hastalığı ne demek?
  13. Domateste Küllemeye ne iyi gelir?

Kara Leke ilacı ne zaman atılır?

Karaleke mücadelesinde Activus® en iyi ve en yeni ürünlerden bir tanesidir. Elma bitkisinde 100 litre suya 60 ml dozda, son ilaçlama hasada 28 gün kalacak şekilde uygulama yapılmalıdır. 4. ve diğer uygulamalar ise iklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda 12-14 gün aralıklarla yapılmalıdır.

Kara leke ne demek?

Elma kara leke hastalığı, Venturia inaequalis adlı mantarın neden olduğu bitki hastalığı. Hastalığın belirtileri ağacın yaprak, meyve ve sürgünlerinde görülür. Yaprağın üst ve alt yüzeyinde oluşan lekeler başlangıçta yağlımsı görünümdedir, giderek zeytin rengini alır ve daha sonra kahverengileşir.

Elma ağaçlarına hangi ilaç atılır?

% 2'lik Bordo Bulamacı veya hazır bakırlı preparatlardan birisi ile % 0,8 dozunda kullanılmalıdır. Budamadan sonra % 1,5'lik Bordo Bulamacı uygulanmalıdır.

Domateste kara leke hastalığı nedir?

Uygun koşullarda hastalık yaprak saplarına, bitkinin gövde ve dallarına kadar ilerliyor. Nemli havalarda ve 16-22 santigrat derecelerde lekelerin alt yüzeylerinde beyaz ve kül rengi bir örtü meydana geliyor. Bunlar hastalık etmeninin yayılmasını sağlıyor. İleri safhalarda bu lekeler çürümeye neden oluyor.

Elmalara bordo bulamacı ne zaman yapılır?

Bordo bulamacı, meyve ağaçlarına sonbaharda yaprakların dörtte üçü veya tamamı döküldüğünde %2'lik doz ile uygulanıyor. İlkbaharda uygulanacağında ise gözler uyanmadan 1 hafta kadar önce %1-1.5'luk doz yeterli görülüyor. Uyanmaya başlayan bağlarda, sürgün boyları bir karışa ulaştığında bordo bulamacı atılabiliyor.

Bellis tarım ilacı ne ise yarar?

Hücrenin enerji tedariğini bloke eder. Solunum ve gelişimi durdurur. Boscalid; mitekondrial solunum zincirindeki Complex II'ye etki eder. Amino asit sentezini bloke eder.

Meyve ağaçlarına ne zaman ilaç atılır?

İlaçlama, ağaçların kış uykusun- da olduğu dönemde ve en geç gözler uyanmadan 3-4 hafta öncesine kadar yapılmalıdır.

Elma iç kurdu ilacı ne zaman yapılır?

Mücadelede hedef her döle ait larva çıkışı süresince ağaçları ilaçlı bulundurarak yumurtadan çıkan larvaları meyve içine girmeden öldürmektir. büyüklüğüne ulaştığında (Tahminen Mayıs ayının sonu-Haziran ayının ilk haftası).

Delegate ilaç ne işe yarar?

Bu sayede sezon sonu kazanılacak yüksek başarı tesadüf olmaktan çıkar. Delegate bir fermentasyon ürünüdür. Mide ve temas yolu ile hedef zararlının sinir sistemine etki ederek beslenmeyi hemen durdurur. Hedef zararlıların uygulamadan sonra üç gün içerisinde tamamen ölmesini sağlar.

Kirazlara ne zaman ilaç atılır?

İlaçlama, ağaçların kış uykusunda olduğu dönemde ve en geç gözler uyanmadan 3-4 hafta öncesine kadar yapılmalıdır. Hastalıklı tomurcuk ve kanser yarası bulunan dal ve sürgünler budanarak bahçeden uzaklaştırılmalıdır.

Elma iç kurduna hangi ilaç kullanılır?

Meyveler Calypso® Od 240 İle Korunuyor. Elma ağaçlarının en önemli zararlısı olan elma iç kurdu mücadele edilmediğinde üreticilere neredeyse yüzde 100'e varan zararlar veriyor. Elma iç kurdu elma ağaçlarının en önemli zararlısı.

Mildiyö hastalığı ne demek?

Mildiyö, Peronospora farinosa türünün neden olduğu bitki hastalığı. Yaprakların alt kısmında gri mantar yapısının oluşması. Hastalığa yakalanmış yapraklar aşağıya doğru kıvrılır, kalınlaşır ve yaprakların ön yüzünde renk değişimi olur. Hastalığa yakalanan yaprakların gelişmesi durur.

Domateste Küllemeye ne iyi gelir?

Külleme mücadelesinde Activus® en iyi ürünlerden bir tanesidir. Domates bitkisinde dekarda 60 ml dozda, son ilaçlamayla hasat arasında 3 gün kalacak şekilde uygulama yapılmalıdır. Hastalık ve iklim koşullarının seyrine göre 10 gün ara ile uygulama tekrarlanır.