Ok fiyatları ne kadar?

İçindekiler:

  1. Ok fiyatları ne kadar?
  2. Okçulukta ne giyilir?
  3. Okçuluk kolluk ne işe yarar?
  4. Okçulukta kaç atış yapılır?
  5. Okçulukta kola takılan şey nedir?
  6. Ok ipine ne ad verilir?
  7. Okçuluk Nedir Tarihçesi?
  8. Okçuluk ta kaç atış yapılır?
  9. Olimpiyatlarda okçulukta kaç metreden atış yapılır?

Ok fiyatları ne kadar?

  • ok ve yay seti. 75 TL. Ankara. ...
  • geologic initech TL. ...
  • Okçuluk Ok Ve Yay Seti Ikinci El. 1.000 TL. ...
  • SF ARCHERY YAY SETİ SET HALİNDE SATILIK. 4.750 TL. ...
  • OK ve YAY 35 libre. 300 TL. ...
  • HOYT IGNITE MAKARALI YAY, Oklar ve full set. 3.950 TL. ...
  • geleneksel ok. 200 TL. ...
  • HOYT KAMFULAJLİ ÇOK TEMİZ V AZ KULLANILMIŞ BİR YAYV OK SETİ 5.750 TL.
Daha fazla öğe...

Okçulukta ne giyilir?

Spor ayakkabı beyaz spor çorap beyaz eşofman veya pantolon şort (takım arkadaşlarına uymak şartıyla) beyaz kısa veya uzun kollu bluz forma şapka ve okçulukla ilgili aksesuar.

Okçuluk kolluk ne işe yarar?

Kolluk: Sporcunun koluna kiriş çapmaması için kola takılan koruyucu aparattır. Göğüslük: Sporcunun atış anında rüzgardan veya giydiği elbiseyle ilgi kirişin çarpmaması için göğüs bölgesini toplayan aksesuardır.

Okçulukta kaç atış yapılır?

Açık Alan Yarışmalarında; aşağıdaki kategorilere göre belirtilmiş olan mesafelerde 2 x 36'şar ok olmak üzere toplam 72 ok atışı yapılır. Seriler 6'şar ok şeklinde atılır. Salon Yarışmalarında; sıralama atışları aşağıdaki kategorilere göre belirtilmiş olan mesafelerde 2 x 30'ar ok olmak üzere toplam 60 ok atışı yapılır.

Okçulukta kola takılan şey nedir?

FİNGER TAB /PARMAKLIK : Kirişi çekiş anında sporcunun parmaklarının zarar görmesini engellemek amacıyla kullanılır.Kaliteli bir deri olması önerilir. ARMGUARD / KOL KORUMASI : Kiriş kola çarptığında, kolun zarar görmesini engellemek amacıyla kola takılan okçuluk malzemesidir.Plastik yada deri yapıdadır.

Ok ipine ne ad verilir?

Kavs veya kabza da denir.

Okçuluk Nedir Tarihçesi?

İnsanlık tarihi boyunca savaş ve atlı silahı olarak okun kullanılması nedeniyle okçuluğun kökeni de çok eski çağlara kadar inmektedir. Arkeolojik çalışmalarda, Mısır'da M.Ö. ... 19. yy.'da ABD, Kanada ve Avustralya'ya yayılan okçuluk, 20.yy'ın başlarında da gerçek anlamda bir spor olarak kabul edilmeye başlanmıştır.

Okçuluk ta kaç atış yapılır?

Toplamda 5 seri içerisinde ilk önce 6 puana ulaşan sporcu galip sayılır. 5 set sonunda beraberlik olması halinde 1'er okluk beraberlik atışı yapılır ve merkeze en yakın oku atan sporcu yarışmayı kazanır.

Olimpiyatlarda okçulukta kaç metreden atış yapılır?

Uluslararası yarışmalarda erkekler iki turda yüz kırk dörder ok atarlar. Her turda okçu 70, 50 ve 30 metreden hedefe üçer düzine ok atar. Kadınlarda 4 ayrı mesafeden üçer metredir.