Boyunda sinir sıkışması nedir?

İçindekiler:

  1. Boyunda sinir sıkışması nedir?
  2. Sinir sıkışması ne kadar sürede iyileşir?
  3. Sinir sıkışma ameliyatı nasıl olur?
  4. Boyunda Sinir Sıkışması Tedavisi nedir?
  5. Boyunda sinir sıkışması için hangi doktora gidilir?

Boyunda sinir sıkışması nedir?

Boyunda Sinir Sıkışmasının Belirtileri Nelerdir? Boyundaki sinir sıkışmasının başlıca belirtisi kola, boyna, göğse ve/veya omuzlara yayılan ağrıdır. Parmaklarda ve ellerde uyuşma ve karıncalanma ile kas güçsüzlüğü de görülebilir. Diğer belirtilerden biri de ellerde koordinasyon (eşgüdüm) kaybıdır.

Sinir sıkışması ne kadar sürede iyileşir?

İyileşme Süresi El ve el bileğindeki kuvvetin normale dönmesi birkaç ay sürebilir, özellikle ağır vakalarda sinir sıkışması semptomları ameliyattan sonra tamamen geçmeyebilir. Ameliyatın türüne bağlı olarak genellikle ameliyattan sonra eklem üzerinde baskı yapmamak için birkaç hafta atel giyilmesi gerekir.

Sinir sıkışma ameliyatı nasıl olur?

Tıp biliminde de sinir sıkışması ameliyatı çok sık tercih edilen ve uygulanan bir yöntemdir. Bu ameliyatta uygulanan yöntem sinirin etrafında var olan baskıyı, baskı yapan şeyleri azaltmak veya tamamen kaldırmaktır. Bu yöntem ile 4 veya 5 santimlik bir kesik açılır ve baskı hafifletilir.

Boyunda Sinir Sıkışması Tedavisi nedir?

Sinir sıkışması belirtileri yaşayan bireyler mutlaka hekime başvurmalıdır. Tedavi yapılırken hastanın durumu ve sıkışmasının nedenine göre bir tedavi uygulanmaktadır. Ağır vakalarda bant kullanımı, boyun kaslarının dinlendirilmesi, atel gibi işlemler uygulanmaktadır. Daha sonra fizik tedavi süreci devam eder.

Boyunda sinir sıkışması için hangi doktora gidilir?

Boyun ağrısı için hastanelerin ortopedi veya fizik tedavi polikliniklerine başvurmak gerekir.