Kitap da KDV kaç?

İçindekiler:

  1. Kitap da KDV kaç?
  2. Hangi kitaplar KDV'den muaf?
  3. Kitaplarda KDV var mı?
  4. Bir kitaplar neden KDV'den muaf?
  5. KDV muafiyeti ne demek?
  6. KDV istisnaları neler?
  7. KDV muafiyeti belgesi nasıl alınır?
  8. Kitap vergisi ne kadar?
  9. KDV mükellefi kimdir?
  10. KDV iktisadi mükellefi kimdir?

Kitap da KDV kaç?

kitap okuyucu, tablet ve benzerlerinin tesliminde KDV oranı  oranı olarak belirlenmiştir. Daha öncesinde elektronik ortamda satışı yapılanlar dahil gazete ve dergiler %1 kitap ve benzeri yayınlar ise %8 oranında KDV'ye tabiydi. Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 475)” tam metni…

Hangi kitaplar KDV'den muaf?

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen torba yasa ile basılı kitap ve süreli yayınlardaki katma değer vergisi, KDV sıfırlandı. Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna göre, yüzde 8 olan KDV oranı tüm basılı kitap ve süreli yayınlarda kaldırıldı.

Kitaplarda KDV var mı?

Sonuç olarak tarihi itibariyle kitaplar katma değer vergisinden muaf oldu. Dolayısıyla basılı kitap ve süreli yayınların teslimlerinde KDV oranı artık sıfır.

Bir kitaplar neden KDV'den muaf?

Bu değişiklikle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “yayıncılık sertifikası” verilmiş yayıncıların kitap ve süreli yayın teslimleri KDV'den istisna edilmiştir. Yani kitapta uygulanan %8 KDV, bakanlık tarafından yayıncı sertifikası verilmiş yayıncılardan kitap alınması halinde kaldırılmış oluyor.

KDV muafiyeti ne demek?

3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu'nun 11-17. maddelerinde belirtilen KDV istisnası, kanunda belirtilen yatırım teşviğine sahip firmaların ödemek zorunda oldukları KDV tutarından muaf olmaları anlamına geliyor.

KDV istisnaları neler?

3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu'nun 11, 13, 14 ve 15. maddelerine göre; ihracat istisnaları, araçlar ve petrol aramaları istisnaları ve teşvikli belgeli yatırımlarda uygulanan istisnalar, taşımacılık istisnaları ve diplomatik istisnalar tam istisna, 17. madde ile belirtilen sosyal ve askeri amaçlı istisnalar, ...

KDV muafiyeti belgesi nasıl alınır?

Teşvik belgesi KDV muafiyet yazısını vergi dairelerinde alabilirsiniz. Yatırım teşvik belgesi bilgilerinizle birlikte vergi dairelerine müracaat ettiğinizde bu muafiyet yazısını kolaylıkla alabilirsiniz. Üstelik eskiden olduğu gibi teşvik belgesi, ekleri ve diğer belgeleri ibraz etmenize de gerek yoktur.

Kitap vergisi ne kadar?

Kitapçıların tüketiciye sattığı kitap ve süreli yayınlarda ise yüzde 8 KDV uygulaması devam edecek. Yayıncılar Birliği, yayınevlerinin doğrudan tüketiciye yaptığı satışlarda da KDV ödenmeyeceğini duyurdu. Bu durumda tüketici doğrudan yayınevinden kitap alırsa KDV ödemeyecek, kitapçıdan aldığında yüzde 8 KDV ödeyecek.

KDV mükellefi kimdir?

Örneğin KDV'nin kanuni mükellefi bir malı satan ya da hizmeti ifa eden (yerine getiren) kişiler iken, fiili mükellefleri yani gerçek yüklenicileri nihai tüketiciler (ürünleri satın alan ya da satın alma kapasitesinde olan gerçek kişiler) olmaktadır. Vergi dairelerine muhatap olanlar kanuni mükelleflerdir.

KDV iktisadi mükellefi kimdir?

Katma değer vergisinin mükellefi esas itibariyle vergiye tabi işlemleri yapanlardır. ... Mal teslimi ve hizmet ifalarında mükellef, bu malları teslim edenler veya hizmeti yapanlardır. 2. Mal ve hizmet ithalatında ise mal veya hizmeti ithal edenlerdir.