KOSGEB'e kimler başvuru yapabilir?

İçindekiler:

  1. KOSGEB'e kimler başvuru yapabilir?
  2. KOSGEB açıklaması nedir?
  3. KOSGEB desteği ne demektir?
  4. KOSGEB özel mi devlet mi?

KOSGEB'e kimler başvuru yapabilir?

KOSGEB hibe ve faizsiz kredi desteği başvurusu yapmak için 18 yaşından büyük olma zorunluluğu bulunmaktadır. KOSGEB destekleri, sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişilere verilmektedir. Yabancı uyruklu kişiler, KOSGEB başvurusu yapamazlar.

KOSGEB açıklaması nedir?

Kosgeb'in açılımı ise Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'dır. 1990 yılından beri faaliyet gösteren bu kamu kurumunun amacı girişimciliği desteklemek, sermaye desteği sağlamak, eğitim olanakları sunmak ve kobilerin büyüyerek ekonomik kalkınmaya olan katkısının arttırılmasıdır.

KOSGEB desteği ne demektir?

Kosgeb, kelimesinin anlamı, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'dır. ... Devletin de içerisinde yer aldığı bir destek programı ile hem girişimcilik eğitimi hem de sermaye desteği sunan Kosgeb, aynı zamanda KOBİ'lere özel destek programları da sunmaktadır.

KOSGEB özel mi devlet mi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan KOSGEB, tarihli ve 3624 sayılı yasayla kuruldu. Merkezi Ankara'da olan ve tüm illerde müdürlükleri bulunan KOSGEB, tüzel kişiliği haiz özel bütçeli bir kuruluştur.