Suluova Alevi mi?

İçindekiler:

  1. Suluova Alevi mi?
  2. Suluova ismi nereden gelir?
  3. Suluova'da ne yetişir?
  4. Amasya Suluovanin Neyi Meşhur?
  5. Suluova ilçesi nereye bağlı?
  6. Amasya neler yetişir?
  7. Suluovada ne yetişir?
  8. Amasya neyi ile meşhurdur?
  9. Gümüşhacıköy nasıl bir yer?

Suluova Alevi mi?

Eskiden Alevi adıyla anılan bir köy olan Suluova, 1902 yılında Suluca adıyla nahiye olmuştur. Bundan sonra nüfusu hızlı bir artış göstermiş ve 1954 yılında Şeker Fabrikası'nın da yapılmasından sonra 1957 yılında Suluova ismiyle ilçe olmuştur.

Suluova ismi nereden gelir?

Suluova Adının Kaynağı : Suluova ismi Miladın ilk yıllarında “Arguma” (Sulakyurt) olarak geçer. 13. yüzyılın sonlarında “Alaflı” ismini alır. 1902 yılında “Suluca” ismiyle nahiye olur. 1946 yılında “SULUOVAismini almıştır. 1957 yılında ilçe olduktan sonra hızla gelişen bir yerleşim merkezi haline gelmiştir.

Suluova'da ne yetişir?

Bölgede yetişen Amasya elman ülkemizde tutulan markalaşmış meyvedir. Bunun yanı sıra bahçelerde şeftali ve kiraz üretimi giderek yaygınlaşmaktadır. Özellikle meyilli arazideki köylerde ki¬raz üretimi yapılarak ihracat gerçekleştirilmektedir. Akdağ köylerinde ceviz yetiştiriciliğine de ağırlık verilmektedir.

Amasya Suluovanin Neyi Meşhur?

Suluova'nın en meşhur yöresel lezzetleri arasında keşkek gösteriliyor. Düğün yemeği olarak da bilinen keşkek, bu bölgede kusursuz bir lezzet olarak tanımlanıyor. Yerli halkı ziyaret ettiğinizde sofralarınızda mutlaka göreceksiniz.

Suluova ilçesi nereye bağlı?

Suluova
İlçe
ÜlkeTürkiye
İlAmasya
Coğrafi bölgeKaradeniz Bölgesi
15 satır daha

Amasya neler yetişir?

Amasya'da üretilen tarım ürünlerinin en başındakiler elma, kiraz, bamya, soğan, haşhaş, mercimek, fasulyedir. Amasya denilince akla ilk olarak Misket elması gelir. Türkiye'nin neresinde olursanız olun, eğer mevsimiyse, mutlaka Misket elması karşınıza çıkar.

Suluovada ne yetişir?

İlçemizde kuru soğan ziraatından esnaf, sanayici, tüccar ve nakliyeciler faydalanmaktadır Sulu ova toprakları soğanın her türünün yetiştirilmesine müsait olup özellikle yeril çeşit, Çorum Karacabey, Banko, Simeron, Keş, 7194 soğan çeşitleri yetiştirilmektedir.

Amasya neyi ile meşhurdur?

  • Amasya'nın nesi meşhur, Orta Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Amasya, Hititler' den başlayarak farklı uygarlıkların merkezi olmuş, Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerindendir. ...
  • Amasya Elması ...
  • Çatal Çorba. ...
  • Helle Çorbası ...
  • Patlıcan Çullaması ...
  • Amasya Çöreği. ...
  • Bakla Dolması ...
  • Elma Tatlısı
Daha fazla öğe...

Gümüşhacıköy nasıl bir yer?

Amasya'ya 70 km., Merzifon'a 18 km, Hamamözü'ne 23 km ve Osmancık'a 35 km uzaklıktadır. Yazları sıcak ve kurak, kışları ilçe merkezinde ılıman ve yağışlı, yüksek kesimlerde soğuk ve kar yağışlı olarak geçer. İlçe Merkezi Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesini İstanbul'a bağlayan Devlet karayolu üzerinde kuruludur.