Öğrenci kart kayıp ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Öğrenci kart kayıp ne yapmalıyım?
  2. HES kodlu akbil kaybolursa ne olur?
  3. Anne kart 150 kontör ne demek?
  4. Izmir'im kartımı kaybettim ne yapabilirim?
  5. İstanbulkart güncelleme nasıl yapılır?
  6. İstanbul kartına nasıl hes kodu yüklenir?

Öğrenci kart kayıp ne yapmalıyım?

Kartınız kaybolduğunda kayıp bildirimi yapmanız ve katınızı kapattırmanız gerekmektedir. ALO 153'ü arayarak kayıp bildiriminiz yapmanız gerekmektedir. İstanbulkart kaybolduğunda kart kapatma talebinde bulunmamanız halinde, kartınızı bir başkası kullanabilir.

HES kodlu akbil kaybolursa ne olur?

arızalar nedeniyle kullanım dışı kalan anonim İstanbulkart'ların ücretsiz değişimi yapılmamaktadır. Kartınız kaybolduğunda kayıp bildirimi yapmanız ve katınızı kapattırmanız gerekmektedir.

Anne kart 150 kontör ne demek?

İBB Meclisi 17 Temmuz'daki kararıyla, 4 yaşa kadar çocuğu olan çocukların annelerine ücretsiz ulaşım kartı verilmesini ve ücretsiz taşıma bedelinin Belediye bütçesinden karşılanmasını onaylamıştı. 0 – 48 ay çocuğu olan anneler, Anne Kart adı altında ücretsiz İstanbulkart (150 kontör içeren) alabilecek.

Izmir'im kartımı kaybettim ne yapabilirim?

Kartların çalınması ve zayi olması durumunda Kart Başvuru Merkezlerimize şahsen gelerek ya da 293 53 293 53 55 numaralı telefonlara bildirimde bulunulması, kartın kullanıma kapatılmasının sağlanmasından kart sahibi sorumludur.

İstanbulkart güncelleme nasıl yapılır?

Yenileme işlemi, İstanbul genelinde bulunan yaklaşık 780 civarında Biletmatik cihazından gerçekleştirilir ve dolum yapılma esnasında yenileme işleminiz otomatik olarak tamamlanır. İndirimli kartlarda yenileme yapılabilmesi için öncelikle kartınızın içinde 5TL bakiye bulunması gerekmektedir.

İstanbul kartına nasıl hes kodu yüklenir?

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.