Funda suyu ne zaman içilmeli?

İçindekiler:

  1. Funda suyu ne zaman içilmeli?
  2. Funda suyu Zayıflatırmı nasıl kullanılır?
  3. Funda yaprağı çayı nasıl yapılır?
  4. Funda yaprağı nasıl bir bitkidir?

Funda suyu ne zaman içilmeli?

Funda suyu idrar yolları dezenfektanı, idrar sökücü ve kabızlığı giderici özelliğe sahiptir. Altını ıslatan çocuklarda faydalıdır. Kullanma Talimatı: 1/4'ü Funda suyu ile doldurulmuş çay bardağını su ile tamamlayıp içiniz. Aç karnına günde üç çay bardağı içilir.

Funda suyu Zayıflatırmı nasıl kullanılır?

Özellikle funda ve biberiye çayı ile zayıflama kürü kullananların çok daha hızlı kilo verdikleri gözlenmiştir. Funda yaprağı kurusu ile biberiye karışımının üzerine sıcak su eklenerek 10-15 dakika demlenir. Demlenen çay aç karnına her öğünden önce birer bardak içilir.

Funda yaprağı çayı nasıl yapılır?

Funda çayı, taze ya da kurutulmuş funda yapraklarından hazırlanabilir. Kaynamış suyun üzerine funda yaprakları atılır ve 3- 5 dakika daha kaynatılır. Kaynayan funda çayı dem alması için 10- 15 dakika bekletilir. Funda çayı sert bir tada sahip olduğu için bal ile tatlandırılarak içilmesi tavsiye edilir.

Funda yaprağı nasıl bir bitkidir?

Fundagiller ailesine mensup olan funda bitkisi dört mevsim yeşil kalan yaprakları ile tanınmaktadır. Funda bitkisi ince dikensi yaprakları olan, dağ yamaçlarında kendiliğinden yetişen bir bitki türüdür. Bu bitki mor ve pembe renkli çiçekleri ile bahçe süslemelerinde kullanılmaktadır.