Venezuela hangi milletten?

İçindekiler:

  1. Venezuela hangi milletten?
  2. Venezuela ne zaman kuruldu?
  3. Venezuela Devlet Başkanı Kimdir?
  4. Venezuela islam ülkesi mi?
  5. Venezuela'nın kurucusu kimdir?
  6. Venezuela ne zaman bağımsız oldu?
  7. Venezuela hangi dili konuşur?
  8. Nicolas Maduro nerenin başkanı?
  9. Simon Bolivar kimdir vikipedi?
  10. Venezuela ya vize var mı?

Venezuela hangi milletten?

Venezuela Güney Amerika Uluslar Topluluğu'nun bir üyesidir.

Venezuela ne zaman kuruldu?

5 Temmuz 1811 Venezuela/Kuruluş tarihi

Venezuela Devlet Başkanı Kimdir?

Adriana Guerra Angulo ( boş. ) Nicolás Maduro Moros (d. , Caracas), Venezuela Devlet Başkanı. Eski devlet başkanlarından Hugo Chávez'in altında Ekim 2012 tarihinden itibaren Devlet Başkan Yardımcısı olarak görev yapmış bir Venezuelalı politikacıdır.

Venezuela islam ülkesi mi?

Venezuela halkı Güney Amerika kıtasının çoğunluğunda olduğu gibi Roman Katolik Kilisesi'ne mensuptur. Halkının yüzde 17'si ise Protestan'dır. Ayrıca göçmen nüfusun varlığıyla yüzde 3 oranında Müslüman, Yahudi, Budist halk mevcuttur.

Venezuela'nın kurucusu kimdir?

Simón Bolívar
Yerine geldiğiFrancisco de Miranda (Birinci Venezuela Cumhuriyeti 3. Başkanı olarak)
Yerine gelenKendisi
Kişisel bilgiler
DoğumSimón José Antonio de la Santísima Trinidad Bolívar Palacios Ponte y Blanco 24 Temmuz 1783 Caracas, Venezuela Genel Kaptanlığı, İspanyol İmparatorluğu (günümüzde Venezuela)
23 satır daha

Venezuela ne zaman bağımsız oldu?

5 Temmuz 1811 Venezuela/Kuruluş tarihi

Venezuela hangi dili konuşur?

İspanyolca Venezuela/Resmi dilleri Güney Amerika ülkesi Venezuela 23 eyalet, 1 başkent bölgesi ve 1 federal bağımlı bölgeden oluşuyor. Ülkede, resmi dil İspanyolcanın yanı sıra birçok yerel dil konuşuluyor.

Nicolas Maduro nerenin başkanı?

Nicolás Maduro Moros (d. , Caracas), Venezuela Devlet Başkanı. Eski devlet başkanlarından Hugo Chávez'in altında Ekim 2012 tarihinden itibaren Devlet Başkan Yardımcısı olarak görev yapmış bir Venezuelalı politikacıdır.

Simon Bolivar kimdir vikipedi?

24 Temmuz 1783, Caracas - ö. 17 Aralık 1830, Santa Marta), genellikle bilinen ismiyle Simón Bolívar (İspanyolca telaffuz: [siˈmom boˈliβaɾ]), Güney Amerikalı El Liberdator -veya Liberator- lakaplı aristokrat, devrim önderi, on bir yıl boyunca yönettiği Büyük Kolombiya'nın kurucusu ve ilk devlet başkanı.

Venezuela ya vize var mı?

Resmi ve umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları, 90 güne kadar turistik amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftırlar. Resmi pasaport sahibi Venezuela vatandaşları 30 gün, umuma mahsus pasaport sahipleri ise 90 gün süreyle vizeden muaftırlar.