Episodların nedir?

İçindekiler:

  1. Episodların nedir?
  2. Episod ne demek psikoloji?
  3. Episod ne demek tip?
  4. Episode of ne demek?
  5. Epizot ne demek TDK?
  6. Epizodik ne demek tıp?
  7. Katastrofik ne demek?
  8. EPPI ne demek?
  9. Chapter nedir ne demek?
  10. Apsort etmek ne demek?
  11. Halk hikayesinde epizot nedir?
  12. Dramatize etmek ne demek TDK?
  13. Epizodik arabellek nedir?
  14. Epizodik patlama nedir?
  15. Katastrofik ne demek tip?
  16. Katastrofik etki ne demek?

Episodların nedir?

Episod kelimesi Türkçe'de "tiyatroda iki perde arasında oynananan kısa oyun [esk.], oyunda kısa bölüm, sahne" anlamına gelir.

Episod ne demek psikoloji?

Epizod ise ruh halinin dalgalanması durumudur. Ataklar şeklinde kendini göstermektedir. Epizod ise manik veya depresif epizod olarak isimlendirilir.

Episod ne demek tip?

Duygudurum (ruh hali), enerji ve etkinlik düzeyinde olağandışı dalgalanmalarla giden bir bozukluktur. Periodlar şeklinde gelir: duygudurum epizodu veya atağı olarak adlandırılır. Manik veya depresif epizod gibi veya daha az şiddetli ise hipomanik epizod şeklinde.

Episode of ne demek?

Episode anlam olarak Türkçeye çevrilisi olay olarak bilinmektedir. Fakat genellikle diz ve filmlerde Episode perde veya bölüm anlamına da gelmektedir. Genel bağlamda Episode kullanımı diz tiyatro gibi sanat eserlerinde bölüm anlamında kullanılmaktadır.

Epizot ne demek TDK?

Epizot: Bir roman, hikâye ya da destan türü metinlerde olay örgüsü içinde ana olaya bağlı ikinci derecedeki olay, eylem. Epizot, Yunan trajedisinin ögelerini oluşturan diyaloglu bölümlerin her biridir. Bu bölümler modern tiyatroda perde adıyla bilinir.

Epizodik ne demek tıp?

(epizodik). ... Epizodik belleğin ana bileşenlerinden biri, meydana gelen belirli bir olaya veya deneyime ilişkin bağlamsal bilgileri açığa çıkaran hatırlama sürecidir.

Katastrofik ne demek?

Genel anlamı itibariyle katastrofik 'çok kötü bir olay' anlamına gelir. Özellikle felaket etkisi yaratacak bir durumu anlatır. Herhangi bir olayı kötü yorumlama şeklinde de ifade etmek mümkün.

EPPI ne demek?

Epi teriminin tıbbi anlamı; pref. üstünde, üzerinde.

Chapter nedir ne demek?

Chapter kelimesinin Türkçesi bölümdür.

Apsort etmek ne demek?

Absorbe kelimesini anlamı; absorb sözünden gelen ve emmek olarak tanımlanan bir sözün türemesi ile absorbe, bir şeyi almak ve daha büyük bir birimin parçası yapmak olarak tanımlanır. Absorbe Nedir TDK: Soğurmadır, katı veya sıvı maddeden soğurma yoluyla bir gazı emmesi anlamına gelir.

Halk hikayesinde epizot nedir?

Edebiyat Terimi Olarak Epizot: 1- Hikaye, roman veya şiirde ana konuya bağlı ikinci derecede olay; müzikte temaları birbirinden ayıran serbest yazılmış bölümler; tiyatroda bir aksiyona (harekete) katılmış ikinci derecede bir aksiyon; Yunan trajedisinin unsurlarını meydana getiren diyaloglu bölümlerin her biri.

Dramatize etmek ne demek TDK?

Dramatize etmek nedir TDK? 1) bir edebî eseri radyo, televizyon veya sahne oyunu biçimine getirmek; 2) mec. bir olayı olduğundan daha acıklı, abartılı bir biçimde ortaya koymak.

Epizodik arabellek nedir?

Epizodik tampon, görsel kopyalama ile fonolojik döngü arasında baglantı kuran ve bu bilgileri entegre eden bölümdür.

Epizodik patlama nedir?

Epizodik kranial duyusal şok olarak da adlandırılan Patlayan Kafa Sendromu (EHS), genellikle derin uykuya girerken veya çıkarken kafada yüksek bir gürültü veya patlama hissi ile karakterize duyusal bir bozukluktur.

Katastrofik ne demek tip?

Genel anlamı itibariyle katastrofik 'çok kötü bir olay' anlamına gelir. Özellikle felaket etkisi yaratacak bir durumu anlatır.

Katastrofik etki ne demek?

Çok kötü bir olay,felaket etkisi yaratan anlamındadır. Bir olayı kötü yorumlama.